Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz rukh #15244 üzenetére

    Tény, hogy az egyik bukó szakma amúgy, kereskedni ezekkel. A Media Markt csinálta jól - kereskedelmi szempontból - de nyilván rengeteg minden elveszett az úton, mire kinőtte magát.

    A gond az, hogy réteg dolog a hifizés, a minőségre való igény, ezért is van az, hogy a nagy tömegek kielégítésére fókuszáló üzleti modell (lásd említett..) pörög, az igényes hifibolt meg becsuk, mert a munkabérek + helyiség bérleti díj sem adja már ki.

    Űr persze támadt ezzel a piacon, mert a Media-ban nincs meg az a finomság, hogy egyből Hozzád szól valaki, sőt, Te vadászod az eladókat, annyira kevés embert tartanak személyzetként, viszont a finomságra igényt tartók is annyira árérzékenyek - lévén, magyar bérből élő emberek - hogy még ha adsz is nekik valamit jóarc hifiboltosként, élményt, csokit, teát, egy rohadtjó hallgatózást, bármit, a nap végén ha megvan a kiválasztott modell, hajlamosak eMag-on berendelni online, mert 10Ft-al olcsóbb.

    Tudom tudom, itt sokan nem így tennének, de mi a réteg hifisták vagyunk. Mondom, az átlag tömegben is megvan némi igény a minőségre, csak nem tudják, hol keressék, hogyan keressék, miben nyilvánul ez meg, és amikor elmondja nekik ezt valaki, annak felárát nem hajlandóak kifizetni, mert árérzékenyek. Marad a Gedeon, az ingyen van. Hogy mi jön át belőle egyeseknek, az már más dolog (és ezzel nem az illetőt akarom bántani, mert mondhattam volna n+1 másikat is, külföldit, stb - szerintem ezek az online review-k processzorokra, videokártyákra, FPS-ekre, autókra és még sokmindenre működnek, hifire, amit hallani kell, kenheti az ember a hajára).

    Mindezek mentén nem nehéz kitalálni, hogy azért lehet itt ujjal mutogatni a kereskedőkre, nem védeni akarom őket, de ... amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. És a vevők bizony nem azok a vevők, akik 10-ből 10-en úgy lépnek be, hogy "ha itt találok valamit és klassz élményem, kiszolgálásom, stb... lesz, akkor letojom, ha a szomszédban 10Ft-al olcsóbb, itt veszem, mert nekem ez érték", hanem olyan vevők, hogy "bemegyek, meghallgatom, oszt ha jó, akkó' behúzom a netről akciósan, kiszállítással, ha meg otthon is szar, 1 hónapom van visszaküldeni, legjobb".

    [ Szerkesztve ]

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák