Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz Dorian #7908 üzenetére

    Na hát igen, ez valóban érdekes, de ezt nem akartam firtatni.

    Egyébként akkor leírom, hátha valakinek segítek vele. A sok-sok teszt amit pár éve csináltam én, és egy haverom, az mp3 és flac közötti teszt volt, az mp3nál különböző tömörítési rátákkal. A teszt egyik legkomolyabb tanulsága számomra az volt, hogy nem kell hozzá drága rendszer, hogy meghalld és vakteszteld az mp3 tömörítési hibáit. Mi elég drága rendszeren teszteltük anno, de miután az ember tudja mit okoz az mp3 tömörítése, utána egy jóval olcsóbb rendszeren is lehet vaktesztelni.

    Szóval, az én rendszerem forrása anno egy Macbook Pro volt. Lehet mondani, hogy nem audio célra épült, de azért számtalan stúdióban és élő fellépésen használják ilyen olyan célokból. Ezen volt egy Xonar Essence DAC + füleserősítő és azon egy Audeze EL8C fejhallgató. Haveromnak meg egy Mac mini + Burson audio Conductor + Sennheiser HD800 / Audeze LCD3

    Ezeket azóta el is adtam, szóval meg lehet nézni a kínai raklapos hifis fórumon, hogy nem kamu :DDD

    Konklúzió: az én véleményem szerint tévedésben vannak azok, akik azt gondolják, hogy a hang amit otthon hallanak azon áll vagy bukik, hogy 320as mp3at hallgatnak, vagy flacot. És, hogy komoly rendszeren jön ki ezek között igazán a különbség. Nem. Most egy 15 ezer forintos Takstar (kíííínalyi) fejhallgatóm van, és ugyanúgy lehet vaktesztelni az mp3 hibáit vele. És? Nem a flactől meg a 24 bittől fog jól szólni otthon a cucc, én ki merem jelenteni, hogy a zenei élvezetből egy 320as mp3 nem igazán nem vesz el. Ellenben maga a 15 ezres fejhallgató lényegesen lerontja a minőséget és elvesz a zenei élvezetből egy HD800-hoz képest, tök mindegy, hogy mp3at vagy flacet hallgatunk rajta.

    Egy DSD felvétel sem a formátum miatt jó, hanem a mögötte lévő komolyabb stúdiómunka miatt jó. Fapaci gondolom erről beszélhetne, ők csináltak nemrég DSD felvételeket. Ott sem lesz hatalmas különbség a PCM és a DSD között. Biztos rá lehet majd fogni, hogy olyan a difi mint egy 16 bit PCM meg egy 24 bit PCM között. És? Egy gyenge rendszeren mindkettő gyengén fog szólni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák