Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz AMDFan #8021 üzenetére

    "Ha PCM lett volna a kimenet akkor is éppolyan jól szólna mint a DSD, a befektetett munka minősége miatt. Nem a formátum miatt."

    Ennyire azért nem egyértelmű a helyzet. Vannak felvételeim, amik egy időben, ugyanabból a forrásból, azonos hardverrel és eljárással készültek PCM és DSD formátumban. Nem igazán csereszabatosak, ami részben abból következik, hogy a DSD hallhatóan jobban tűri, követi le a dinamikai történéseket, több túlvezérlést is visel el (ami számomra új infó volt). Lejátszásnál pedig erősen beleszól az ítéletbe, hogy a D/A melyik formátumot kedveli jobban, lelke mélyén melyiket használja (közülük sok kéretlenül is konvertálgat).

    A DSD anyag PCM-be konvertálása lejátszás közben a DSD szinte összes előnyét kiöli, szóval akinek nincs natív DSD képességű eszköze, az nem tudja megtapasztalni a szerintem nem kicsi különbségeket. Ilyen rendszerbe szerintem teljesen felesleges DSD anyagot tolni, csak a helyet foglalja.

    De ahogy Te is mondod, a kiadványok szubjektív hangminősége nem, vagy csak nagyon kicsit múlik a formátumokon. Sokkal lényegesebb a felvételi eljárás és a produkció igényessége. A jól sikerült anyag minden formában élvezetes lesz, a gagyin meg a DSD sem segít.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák