Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz #71562240 #8246 üzenetére

    2-0 lett a vége, szép volt :)

    Visszatérve, nekem ez nem érthető:
    "bitperfekcióját közelítő egzaktsággal megmérhesd, legalább egy nagyságrenddel nagyobb redundanciára van eleve szükséged - a bitperfekciót "ellenőrző" szoftverek ugyebár jobbára ránéznek a "szúrópróbaszerű" redundancia ellenőrző összegeire, oszt jónapot, pillanatok alatt ráfogják, hogy bitperfekt"

    Most akkor "idézőjelesen-szerűen" értve mit akarsz mondani azzal amit írtál?
    A bitperfekciót ellenőrző szoftverek nem csak úgy ránéznek, és pillanatok alatt ráfogják két filera hogy bitperfekt, hanem bitről bitre beolvassák mindkettőt, és a végén, ha egyezett akkor rámondja hogy bitperfekt.
    Működéséből fakadóan azzal az állítással is vitatkoznék, hogy egy nagyságrenddel bitperfektebb rendszer kell ennek ellenőrzésére, hiszen gondolj bele, mekkora mázli kellene ahhoz, hogy beolvasol mondjuk két darab 1 biten különböző 2GB-os filet, végigmegy az ellenőrzés bitről bitre, és pont úgy hibázik a számítógép hogy azon az 1 biten ront, és csak az egy fileon. És akkor nem beszéltünk arról hogy mi lenne ha nem csak 1 biten térnének el. Szinte kifejezhetetlenül kicsi esélye van annak, hogy két eltérő filet azonosnak mutassanak a szoftvereink, vagy játékszereink, ahogy tetszik ;)

Új hozzászólás Aktív témák