Új hozzászólás Aktív témák

  • DonRazzino

    senior tag

    Sziasztok! Egyik nap felkeltem jókedvűen egy horvát szigeten a korosodó laptopommal (4 éve csúcs gamer volt) és betoltam a leválogatás után 670 darab képet az előző fotózásról, amit ott akartam megcsinálni. Gondoltam ráhúzok egy batch denoise-t LR-ban az összes képre, hiszen ISO1600-25600 között készült mindegyik, rájuk fér. Mivel ebbe háromszor összefosta magát a GPU gyorsítás ezért a laptop ment hardverapróra én meg hirtelen izgalmamban vettem egy Macbook Pró-t mert, hogy ott majd a 38 magos GPU nem fog letérdelni.
    Most kezdtem el belakni a szerkezetet, az első fejfájásom, hogy 2014 óta használom a Fast Stone image viewert a képeim leválogatására. Mivel uncompressed RAW-ot lövök a Sonyval, amiben teljes 33 megapixeles jpg van "beleépítve", ezért kiválóan tudtam eddig vele pillanatok alatt válogatni.
    Miért nem LR-ban teszem ugyanezt? Példa: Egy fájl 60 MB nagyjából. Egy karate bajnokság egy napján ellősz 3000 képet, amiből 300 az átadandó (csak a ütés/rúgás találatok és szép mozdulatok csúcspontjai érdekesek, a többi kuka) tehát "pozitív válogatási módszert" alkalmazok, tehát azt jelölöm ki amit megtartok. Ezét nem óhajtok 182 GB adatot bedobni LR-ba teljesen feleslegesen.

    Kérdésem: Milyen fasza, fenti célra alkalmas képnézegető-válogató progit ismertek? Egy barátomtól kaptam Photo Mechanic-hoz licensz kódot, az lesz az első amit kipróbálok, tehát azon kívül keresek lehetőségeket.
    Köszönöm előre is a tippeket!

Új hozzászólás Aktív témák