Új hozzászólás Aktív témák

  • 66zio

    aktív tag

    Végre errefelé is alkalmasak voltak a feltételek és kimentünk. Az volt a terv, hogy legalább egy új dolgot lássunk. Eddig megvolt az Orion köd, Herkules gömbhalmaz, Vénusz, Hold, csillagképek, egy két híresebb csillag pl. :Vega.

    Ma bár nem terveztem, de hamarabb mentünk így láttuk a Merkurt, ezzel bővült egy bolygóval a lista, hogy miket láttam. A Föld volt meg legelsőnek, de az nem nagy kunszt (haha).
    Nehezebb volt ma ráállni a Polarisra, aztán kiderült, hogy nem teljesen vízszintesre sikerült az állványt beállítani. :) Láttam végre a saját távcsövemmel (SW 90/900) a Bagoly halmazt is ami azért fontos számomra mert ez volt a második dolog amit mutattak nekem távcsővel és akkor döntöttem el, hogy nekem is kell egy. Nos nem volt olyan részletes (nyilván), mint amit a csillagvizsgálóban mutattak, de nekem így is tetszett. Sikerült megtalálni a gyűrűs ködöt, első megpillantásra, őszintén többet vártam, de ahogy tovább néztem, kicsit jobb lett. Nem tudom, hogy én voltam túl fényszennyezett helyen, de én azt olvastam, hogy ezzel a távcsővel is egy kicsit dereng a színe. Vagy keverem a súlyzó köddel? Csalódás természetesen nem volt, csak másra számítottam. Sajnos a Göncöl túl magasan van, ekkora távcsővel nem kényelmes olyan magasra nézni, úgyhogy az a környék még várat magára.
    Egy-két műholdat is láttam pont keresztülmenni a távcsövön. Illetve szabad szemmel egy nagyon szép, hosszú csóvájú meteort.

    Ideje lenne egy Galaxyst is megnézni, de az Androméda sajnos későn kel, mit ajánlottok helyette egy kezdő számára? Próbálkoztam a Leo triplettel, de sajnos nem találtam őket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák