Új hozzászólás Aktív témák
-
#65675776
törölt tag
Valaki kóstolta (vagy ahogy mostanában mondani szokás kostólta) már a Corner burgerjeit?
-
#65675776
törölt tag
Ha esetleg lazacot szeretnék enni, hova érdemes mennem?
-
#65675776
törölt tag
válasz sharkypeti #5570 üzenetére
Egy dolgot tehetsz, nem kell többé odamenni.
-
#65675776
törölt tag
Gilbert zsenialitása: ma reggel 9:50-kor igazolják vissza a tegnap este 8 órakor leadott rendelést. Este a telefont is baszták felvenni. Egy újabb hely, amit a továbbiakban le kell sz@rni. Most meg simán mellétették a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
#65675776
törölt tag
válasz gyantaszuz #5364 üzenetére
Akkor hol lehet most a városban normális teát venni?
-
#65675776
törölt tag
válasz devil-k #5338 üzenetére
Ez az egész vendéglátóiparra jellemző. Szintemindenhol minimálbéren (mégcsak nem is szakmunkás minimálbéren) tartják az alkalmazottakat. Szóval sok mindennel nem tudják odakötni az alkalmazottakat. A döntés, hogy hol dolgozz az alapján lesz meghozva, hogy hol számíthatsz több boravalóra. Ezért van lényegében heti szintű fluktuáció olyan alacsony forgalmú helyeken, mint a Campus (a "bowling" bár már kb semmiféle forgalommal nem bír), és aránylag kisebb elvándorlás, mint pl az igencsak forgalmas Pálma. Plusz ehhez jön még, hogy a főnök mennyire foglalkozik veled és hogyan. Ahol kutyául bánnak veled, vagy azért nem tudsz semmit sem megcsinálni rendessen, mert nem is igazából foglalkozik a főnök vele, hogy megtanítson rá (pl erre tökéletes példa az Aladdin), meginhcsak nagy lesz a lemorzsolódás. És ugye ha nem tudod rendesen elkészíteni, akkor jön ugya a vevői elégedetlenség, ami miatt a főnök csak téged fog okolni (mert ugye a főnök az tökéletes, ő nem követ el hibát). Ha neki megéri, hogy ezzel vevőket veszítsen, akkor egészségére. De gondolom ivel frekventált helyen van, és a hírnév még kitart, így inkább növekedik a forgalom, még akkor is ha a minőség a költözés óta folyamatosan hanyatlik. Az utóbbi pár ottani tálam közül egy sem ütötte meg az elvárható színvonalat, szóval nem is igazán erőltetem, hogy egyek ott még egyszer.
-
#65675776
törölt tag
válasz #05304832 #5241 üzenetére
Két napja volt "szerencsém" a Pepe pizzájához. Még a sima sonka-kukorica pizzájuk is olyan szinten jellegtelen volt, hogy az félelmetes (paradicsomszósz csak mutatóba, fűszer még annyi sem, de legalább az is beazonosíthatatlan. A sonka és a kukorica a perem körül koncentrálódott, a közepén csak elvétve volt bármi is). Mondjuk nem én vettem, csak munkatársam nem bírt vele, így egy szeletet nekem kellett megsemmisítenem. De mondták, hogy mikor mentek, hogy vegyenek valamilyen pizzát, csak ezt tudták adni, és nem is nagyon voltak hajlandóak másfajtát sütni fél órán belül. Ebből is csak a legnagyobb volt szeletelve, azt gyömöszölték bele a 32 cm-es pizzásdobozba. Szóval a választék is kétséges. Roppant igénytelen volt úgy az egész, ahogy volt.
-
#65675776
törölt tag
Ahhoz csak gratulálni tudok, amikor egy futár mikor megérkezik nem száll ki a szerencsétlen kocsijából, hanem megcsörgeti az embert, de szigorúan csak egy csörgésre. És ezt megjátsza 5x egymás után. Nem tudom mit képzelt, hogy majd visszahívom, vagy lemegyek a szajréért? Aztán mikor nagy nehezen méltóztatott kiszállni és elvonszolni magát a kaputelefonig, még szinte felháborodottan szól bele, ahogy mikor felér hozzám, akkor is mondja elégedetlenkedve, hogy "Még jó, hogy hívtalak!". Elmegy az ilyen a halálba.
-
#65675776
törölt tag
Az éttermen még talán nem, de a lenti létesítmények (bowling, darts, csocsó) állapota és azok személyzete katasztrófa. Már alig van nyitva, kb a városi és Teva bowlingbajnokság tartja fent, mert lényegében az összes korábbi vendéget elveszítették. A személyzet meg sokszor az étterem személyzete szabadnapjain. Lelkesek is emiatt, többen ebből kifolyólag hagyták ott az egészet.
-
#65675776
törölt tag
Komoly lett ez a Pizza Holiday, mióta átköltözött. A termékek felénél szinte folyamatosan az "ELFOGYOTT" kitétel áll.
-
#65675776
törölt tag
Minap volt "szerencsém" egy pizzát enni a Garda-ból (nem saját elhatározás). Náluk mindig ilyen jellegtelen a pizza, vagy csak minket tiszteltek meg ezzel? A tészta annyira semmilyen volt, hogy arra szavak sincsenek, a feltét meg szegényes, egyszerű, és éppen csak volt íze. Fűszer az kb semmi, pedig magyarosnak nevezettet ettem.
-
#65675776
törölt tag
Az jópár éve lehetett. Kb 4-5 éve rendelek tőlük időnként, de ezidő alatt mindig is nyitva voltak vasárnap.
devil-k: Amíg a legtöbb vendéglátóhelyen úgy vannak vele, hogy minimálbért adnak az alklmazottaknak (mégcsak nem is szakmunkás minimálbért), a többit meg majd a jattból szedje össze, addig ez is lesz.
-
#65675776
törölt tag
válasz Williamgrant #4927 üzenetére
A Király debreceni viszonylatban a jobbak között van.
-
#65675776
törölt tag
Ezt most itt villámgyorsan abbahagyjátok, vagy következményei lesznek!
-
#65675776
törölt tag
válasz Williamgrant #4919 üzenetére
Gyakorlatilag az összes pizzéria nyitva van Debrecenben vasárnap. Ezzel szemben szinte az összes gyrosos zárva.
[ Szerkesztve ]
-
#65675776
törölt tag
válasz albert8 #4916 üzenetére
Egy névváltás hatására ennyire jó lett az Alt-in? Mert korábbi nevén a város egyik legrosszabja volt.
Más: korábban elmélkedtem arról, hogy mennyire hulladék manapság minden fokhagyma. Azt a választ kaptam elsőre, hogy nem kínait kell venni, hanem magyart. Akkor is írtam, hogy a magyar termelőinek sincs se íze, se bűze. Ez a napokban újonnan bebizonyosodott. Ezen megjegyzésemre azt kaptam válaszként, hogy nagyon rossz helyen vásárolok. Természetesen biztosan jó forrást senki sem jelölt meg. Most az utóbbira lenne szükségem. Azaz a kérdésem: hol lehet fokhagymát venni, aminek van íze és illata is?
-
#65675776
törölt tag
Csak a nem magas hőmérsékleten pasztőrözött tej ÁFÁ-ja csökkent. Szóval az UHT és ESL tejek esetén továbbra is 27%.
Az Aldi és Lidl eleve kampányol, hogy náluk 22%-kal alacsonyabb lett minden baromfihús ára. Kérdés meddig marad így. De ahogy nézem a Gilbert pl inkább megszüntette a készételek forgalmazását. A jelek szerint lenyelni nem akarták a plusz bevételt, és megbukni egy esetleges ellenőrzésen.
Egyébként október-november környékén több vendéglátóhely is ~15-20%-kal emelte az árait. Lehet ezt az áremelést most majd visszavonják, és majd fényezik magukat, hogy de jók is ők a vendégeikhez.
-
#65675776
törölt tag
Gondolom ebben a városban az ÁFA-csökentést ki fogják használni nyereségnövelésre mindenhol. Színtiszta 22% nyereségnövekedés, elvégre a baromfihúsok ÁFÁ-ja 5%-ra csökken 27%-ról. Szóval a debreceni vendéglátás hústartalmú termékeinek 90%-át érinti.
Egyébként decemberben jártam az Aladdinban. Sokan nem voltak (kb üres voilt mikor bementem). Ami pozitívum:
-továbbra is megvan az egyedi ízvilág (mondjuk a citromhéj nekem újdonságként hatott)
-emberes adag. Elvitelre kértem, addig rakta, hogy alig tudta rázárni a tetejét.Negatívumok:
-a hús fele pirult, de száraz volt. A másik fele leginkább főtthúsra hasonlított
-a krumpli detto. Az egyik fele rendesen meg volt sütve, a másik fele viszont úgy szét volt már szárítva, mintha legalább egy órája a hőntartón lett volna. Ennek örömére kőkemény is volt, még a szószokat sem szívta fel.Egyébként látom a költözéssel sikerült árat is emelni.
[ Szerkesztve ]
-
#65675776
törölt tag
válasz Bjørgersson #4722 üzenetére
-
#65675776
törölt tag
Gilbert és Valentino oldala másnál sem megy?
-
#65675776
törölt tag
Tételezzük fel, hogy halat akarok enni, de nincs hangulatom elmenni a Keszegsütőig és bianco árat fizetni. Honnan érdemes ilyesmit rendelni, és esetleg az adott hely kínálatából mit érdemes megkóstolni?
-
#65675776
törölt tag
Oh yeah! Minőségi alapanyag a Holiday-nél: kineveztek baconnek pár jó vastag fehérszalonnadarabot. Alig volt gusztustalan az a rágós valami így pizzán.
-
#65675776
törölt tag
válasz #33253120 #4611 üzenetére
Holiday-ben mostanában eléggé ingadozó a minőség. Legalábbis a tapasztalataim szerint. Néha meglehetősen kevés a feltét, máskor a tészta jellege, íze furcsa kicsit. A burgerük meg. Legutóbb úgy kaptam, hogy az alsó fele maximum 5-6 mm vastag volt, a teteje meg kb ugyanannyi, csak cm-ben. Lényegében lehetetlen volt kulturáltan megenni. A legtöbb esélye úgy volt az embernek ha az egészet a feje tetejére fordította.
Hol lehet egyébként a városban értelmes hamburgert enni? A mostanság divatos hengerburgert, ami jóval magasabb, mint az ártmérője, nem tartom értelmesnek.
-
#65675776
törölt tag
válasz devil-k #4395 üzenetére
Jó, akkor vonjuk ki a képletből a konkrét helyeket:
Előfordult, hogy valaki nem megfelelő minőségű ételt kapott adott helyen? -> Igen, méghozzá sokan.
Mi ebből a következtetés és ítélet? -> Adott helyen problémák vannak a minőséggel. Ezt nem lehet tagadni. Lehet hivatkozni bármire, ez a tényen nem változtat. -> Ajánlod a helyet mások számára? -> Nem.
Hogy jön ide, hogy adott helyen törzsvendég vagy, és számodra mindig jó minőségű étélet adnak? Erre azt mondom, hogy elfogult vagy az adott hellyel kapcsolatban. Te esetleg nem érzékeled a problémát a kivételezett mivoltod miatt. De nem nyomhatod el az ellenvéleményeket, mások tapasztalatait erre hivatkozva. Az a baj a kivételezettségeddel, hogy emiatt nem látod, nem láttatják veled a valós viszonyokat.
Ha esetleg elpukkan 130-nál a kerekeden a gumi, akkor elfogadod a gyártó részéről azt, hogy egy újonc gyártotta? Nem, mert a minőségi követelményeket nem az határozza meg, hogy ki készít valamit. Az újoncnak is ugyan azt a minőséget kell előállítania, mint a rutinosnak. Vagy lőttek az egész minőségnek, a jó hírnek. Ha máshol minden csak kifogás ha nem tökéleteset kapsz, akkor a kedvenc helyeden is az.
Ha nem felkészült az ember az adott feladatra, akkor nem kell hagyni, hogy egyedül végezze. Esetleg nem is kell odaengedni addig, amíg megfelelően el nem sajátította. Az, hogy tud ról a a főnök, de nem intézkedik, hanem hagyja, hogy így folyjanak az ügyek, nemtörődömség. Emellett a vendégekkel szemben mutatott tiszteletlenség egy étteremben, kajáldában.
[ Szerkesztve ]
-
#65675776
törölt tag
válasz devil-k #4393 üzenetére
A Csekővel kapcsolatban miért nem volt meg ez a nagy türelem?
Ezt írtad egy újonnan nyitott vendéglátóipari egység kapcsán. A lényeg számomra, ami a jelen Aladdinos esetre is meg kell, hogy álja a helyét: "Egyébként nem vagyok kegyetlen, csak nem szeretem ha mindenféle hülye kifogásokkal takaróznak a vendéglátósok." Ez a sarkos látás. Vagy mindenkit egyenlő módon ítélj meg, vagy sehogy. Ha én bemennék az Aladdinban és kapnék egy félig nyers valamit, akkor azt mondanám, hogy köszöntem, legközelebb megyek máshova. De azt sem tartom lehetetlennek, hogyha napi szinten ott ennék sem részesülnék külön elbánásban, mint pl te. De eleve: a törzsvendéget meg lehet különböztetni, lehet neki adni kedvezményt pl. De az átlag vendég esetén sem adhat le a minőségből. Vagy Ő is ugyanúgy "SZ@R vendéglátós", mint az általad leminősített ex-Effendis. A jelek szerint az Aladdinosok takarózhatnak kifogásokkal. Gondolom aazért is költöztek nagyobb, láthatóbb helyre, hogy vendégeket csalogassanak oda, új vendégeket szerezzenek. Így nehéz lesz. Azt nem fogja elfogadni senki sem, hogy "Be fog ez indulni Lalikám!"
[ Szerkesztve ]
-
#65675776
törölt tag
válasz #33253120 #4310 üzenetére
Nem a csípősség az elsődleges. Ízben sem hasonlít semmilyen szinten sem a gyömbérre egyik ginger ale sem. Színre szintén nem. Egy kis enyhe csípősség egyébként semmi problémát nem okozna. Ahogy egy fahéjas, szegfűszeges süteménynek az ízéhez is hozzátartozik az enyhe csípősség.
De ezzel is az van már, mint a legtöbb zöldséggel: a hagymának, fokhagymának se íze, se bűze már évek óta. Kár arra hivatkozni, hogy kínai, a magyar ugyanolyan hulladék 99%-ban. Paprikák nagyrésze is csak díszítésnek jó. Szép lassan mindennek ugyanolyan íze lesz, azaz nem lesz semmilyen íze.
-
#65675776
törölt tag
válasz #33253120 #4295 üzenetére
Csak mint írtam: semmi köze a gyömbérhez.
Pár hónapja egyik munkatársunkat megkínáltuk valódival, merthát szereti. Mondjuk az egy darad gyömbér volt, nem lefőzött. Bedobta az arcába, aztán kb instantba kiköpte, merthogy szar íze van, meg csíp. Nagy gyömbérrajongó létére fogalma sem volt róla, hogy milyen íze van a gyömbérnek, és arról sem, hogy csípős.
Csak érdekességképen kérdeztem egyébként. Kíváncsi lennék ha valahol valódi gyömbérből főzött innivalót adnának, akkor az is olyan népszrű lenne-e, meg egyáltalán meg tudná-e inni a nagyközönség, vagy megállás nélkül szarozná, arra hivatkozva, hogy "nem is hasonlít az íze a gyömbérhez".
-
#65675776
törölt tag
válasz Chesterfield #4052 üzenetére
Dobj utána egy tekegolyót.
-
#65675776
törölt tag
válasz devil-k #3934 üzenetére
Érdekes, most már ugyanannyi mind a kettőn. Mikor pár órája néztem, a Classic burger még 701 HUF volt az angol verzión, most már ott is 890. Hehe, most pont fordítva van. Direkt megnéztem két böngészővel is...
OK, hogy zaftos. Ez egy dolog. De olyan magas, hogy be sem fér az ember szájába. Ennek mi értelme?
[ Szerkesztve ]
-
#65675776
törölt tag
válasz devil-k #3932 üzenetére
A Buri-Buriban tényleg olcsóbb a burger ha angolul kérem? Mert az oldaluk angol változatán mindenre alacsonyabb ár van feltüntetve. Kb mintha azokra nem számolnának tréfát.
Egyébként lehet egyáltalán kultúráltan enni az ilyen vertikális burgert? Vagy csak a képeken néz ki így?
-
#65675776
törölt tag
A tészta pl teljesen más. A miskolci jó, a debreceni, legalábbis, amilyen a szombati volt, egyszerűen borzasztó. Mind ízre, mind jellegre.
A feltét so-so, a miskolci viszont abból is frissebbnek érződött. A fűszer egyetlen előnye az volt, hogy tényleg csípett. De valami nagyon ipari íze volt, nem keltett minőségérzetet. Miskolcon ez sem ilyen volt, ott nem tolakodott semmi, kellemes volt az összhang.
[ Szerkesztve ]
-
#65675776
törölt tag
Múltkor mondtam, hogy Miskolcon jó a Don Pepe. Nos, szombaton volt szerencsém a debrecenihez. Ég és föld, a debreceni egyáltalán nem jó.
-
#65675776
törölt tag
válasz #05304832 #3670 üzenetére
Gyenge fényviszonyoknál egyetlen telefon sem készít említésre méltó képeket. Szóval ilyen jellegű fotók készítése esetén egy asztali lámpát javasolnék inkább (6-7k). Egy 40 W-os hagyományos izzóval is bőven elegendő fényt ad erre. Spotokat el kell felejteni, nem valóak semmire sem.
Ha meg mobil felhasználásra kell, 2-3k körül lehet venni LED-es derítőlámpát.
-
#65675776
törölt tag
Aladdinban is a szokásos hungarocell tálba csomagolják elvitelre a gyrostálat?
-
#65675776
törölt tag
Normális fénynél és fehéregyensúllyal biztosan értelmesebben néz ki.
devil-k: Gondolom nem igazán számítottak rá, hogy bárki is bort fog rendelni. Az üzletvezető meg lehetett volna oly kedves, hogy megmutatja az újoncnak, hogy hogyan kell. Nem csak kizavarja a felszolgálótérbe dolgozni.
-
#65675776
törölt tag
válasz devil-k #3637 üzenetére
Miskolcon tényleg jó a Pepe.
Mondjuk mikor voltunk ott egy nagyobbfajta rendezvény keretében, és rendeltünk egy üveg bort is, azért történtek érdekes dolgok. Első körben a srác kihozza a borlapot. Elkezdjük nézegetni, aztán bedobja, hogy csak kettő van belőle. Kiválasztottuk, kihozta. Elkezdte kibontani. Nagyon nem akart menni neki. Végül nekem kellett kibontanom, mert nem bírt vele. Mondta is, hogy életében nem bontott még bort.
-
#65675776
törölt tag
válasz hitman, #3526 üzenetére
Pesten ezen a helyen voltam utoljára, kb egy éve (az a pár hely, ahol korábban voltam mind megszünt már). Bár én nem pizzát ettem, hanem hagymás rostélyost. Azt mondjuk süthették volna jobban is, mert kissé rágós volt. Az adag az kellemes volt számomra, a végével már küzdeni kellett.
Pizzák érdekesek ott, mert kb nincsen úgymond pizzaétlapuk. Van a tésztája, amire tán öt feltétet kérhetsz ingyen. Magában az étteremben vannak az asztalon rendelőkártyák, amit neked kell kitöltened, és annak megfelelően állítanak össze pizzát. Az biztos, hogy sajtokból eléggé zsírosat használnak, simán át tudja áztatni a négysajtos a tésztát.
Miskolcon egy burgerest ajánlottak nagyon, végül nem jutottam el oda vasárnap. Bitang Joe a neve egyébként. Akik ajánlották azt mondták, hogy Debrecenben minden burgeres messze mögöttük kullog.
[ Szerkesztve ]
-
#65675776
törölt tag
válasz #05304832 #3521 üzenetére
Debrecenben alapvetően olcsó a pizza. Szoboszlón vagy Miskolcon egy 25-26 cm-es pizza kerül 1500-1600 HUF-ba. A minőségük meg... Szoboszlón kb csak okádék van. Miskolc azért jobb, de amit ott legjobbat sikerült enni, az maximum a Holiday szintjének felel meg. Szóval az itteni középkategóriának.
Ami a Holiday-ben Piedone néven megy (28 cm-es tán) 990-ért, az Miskolcon hasonló néven 1390, 25 centis kivitelben. Tésztákból viszont meglepően emberes adagot adnak. Spaghetti Bolognese ~7-8 cm-es halomban volt a tányéron, megfelelő mennyiségű szósz és sajt társaságában.
[ Szerkesztve ]
-
#65675776
törölt tag
Na ezt most szépen abbahagyja mindenki!
-
#65675776
törölt tag
Valentinoban csak helyben lehet SZÉP kártyával fizetni?
-
#65675776
törölt tag
Ha már szóbakerült: képem ugyan nincs (mert nem készítettem), de múltkor a Gilbertből érkezett 30cm-esnek hirdetett pizza 308 mm átmérőjű volt. És nem is a szélén kiálló sült sajtcafrangoknál mértem, hanem a tiszta tésztaszélen.
-
#65675776
törölt tag
Mondjuk én semmiféle felvágottat nem tudok sonkának nevezni. A korábbi Fényes ABC-ben (most meg nem mondom hanyas Coop ABC) ha kéred még a szalonnát is felszeletelik 2 mm-esre, ahogy kb bármilyen húst. Szóval egy kicsontozott sonkával is meg lehet ezt tenni. Messze komolyabb minőségérzetet keltene. És valóban minőségibb is lenne.
Nem kell ám minden mondat végére felkiáltójel!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest