Új hozzászólás Aktív témák

  • Mik76

    senior tag

    válasz #48613632 #109592 üzenetére

    Szivesen. Van itt meg rengeteg minden de nem akarom elarasztani veluk a topikot.

    (#109593) cyberkind
    Mas dolog egy film anyagabol adodo zaj (1) es mas egy digitalis kamera tomoritesi eljarasai miatti zaj (2). Az meg hogy jatekokra utolag radobjak az mar megint teljesen mas dolog.
    Mig az elso egyaltalan nem zavar, a masodikat igyekszik minden film studio minimalizalni hiszen ez mondhatni hiba ami minnel kevesbe erzekelheto, annal jobb.
    Kicsit emlekeztet ez a chromatic abberration nevu jelensegre. Regen a film korszakban a legdragabb lencsek is bizonyos extrem korulmenyek kozott ezt produkaltak es mindenki ugy volt vele hogy ez van, nincs itt semmi gond. Utana jott az a korszak amikor mar digitalis kepfeldolgozas soran igyekeztek mindenhonnan eltuntetni es igy olyan filmek jottek sorban ahol semmi CA nem volt lathato. Most ott tartunk hogy sok esetben a renderelt anyagra utolag tesznek ra szandekosan CA-t hogy valodibbnak hasson. :)

    Az utolagos zaj hozzaadas lehet pl stiluselem amikor regi idok kinezetet akarjak imitalni, de nehanyan csak abban remenykednek hogy ez megoldja az egyebkent nem tul jol sikerult kinezetet. Ez is egy olyan dolog ahol a kevesebb tobb. A tulzasba vitt zaj valoban csak zavaro. En is kikapcsolnam.

    eeXaa
    Hat igen. Ha van egy film amin ha nem is sok de minimalis zaj van akkor arra meg egy szinten alig erezheto mertekben ratesz a bluray konverzio, es utana megegyszer a letoltendo video kompresszioja.
    Ez igy mar eleg sok es soha nem szep es homogen.

    http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

Új hozzászólás Aktív témák