Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz Tibiajax #117182 üzenetére

    Nekem nagyon bejött a Contact. Szerencsére nem csak az első két perce :)
    Az utóbbi idők egyik legjobb sci-fije. Szépen öregedett. Huszonegy éve mutatták be. Azt hiszem, ha '97-ben látom, akkorát ütött volna, hogy úgy jövök ki a moziból: csillagász akarok lenni.
    Matthew McConaughey (másoltam, képtelen lettem volna helyesen leírni a vezetéknevét) és Jodie Foster is remekül játszott. Érdekes, utóbbi hogy eltűnt - míg előbbi épp mostanában tért vissza (True Detective, Intersaller).
    Amin még meglepődtem, hogy Jodie Foster felvállalta a szexuális beállítottságát. Ezen ma talán nem rökönyödnénk meg annyira, de huszonhét éve (a Bárányok hallgatnak idejében) azért nem kis merészségre vallhatott.
    Mindenesetre ez a tény engem egy másodpercig sem zavar, mind a Contact-ben, mind ugye a kiváló Bárányok hallgatnak-ban nagyon nagyot alakít (az én mércémen).

    A filmhez visszakanyarodva: ismét csak azt tudom mondani, huszonkét éve kellett volna látnom; így azért itt-ott már láttam, sok klisé visszaköszönt - ami akkor talán még nem volt az. Mindettől függetlenül nagyon jó filmélmény, megérte minden percét és elhiszem, ha valaki azt mondja, 22 éve ez mérföldkő volt a csifi filmek terén. Nálam 7/10

    Mindenesetre most sok lenne a két szájfáj egymás után, úgyhogy Children of men helyett Dunkirk-kal vezetek le :D

    #értékelés

    [ Módosította: vond ]

Új hozzászólás Aktív témák