Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Túl a Children of Men-en.

    Nagyon érdekes film volt. Ahogy néztem, sokan az egekbe magasztalták, sokan rettentően szidták - kicsit mindkét oldalt meg tudom érteni.
    Én sajnos két darabban láttam, az első felét péntek éjjel (szombat hajnalban) kezdtem el (évente egyszer-kétszer, ha ilyenkor még ébren vagyok), így ennek megfelelően nem is igazán tudtam élvezni a filmet. A második fele jobbnak tűnt, de valószínűleg csak azért, mert sokkal kevésbé voltam fáradt.

    Összességében hiába nem túl hosszú film, néha van benne egy-két unalmasabbnak tetsző jelenet (amelyek nélkül viszont nem lenne a film az, ami). Az alaptörténet szerintem remek, több jelenet, vágás, vagy éppen kameramegoldás egészen brilliáns és egyedi; ha mást nem, már emiatt is megérte volna megnézni. És tetszett, hogy nagyon szépen kidolgozottak a hátterek, a díszletek. Festések-rajzok az épület falán, vagy ahogy elgurulnak pl. egy, az út mentén heverő roncs mellett - ezek alig pár másodpercig látszanak, mégis lerí, hogy nagyon sok energiát ölhettek ezekbe. Engem ezzel nagyon megnyertek.

    Talán ha fél perccel hamarabb véget ér, akkor hibátlan alkotásnak tartanám, de így is kiemelkedő mű - a maga nemében. Egyes jelenetei (főleg a hosszú, vágás nélküliek) pl. az első autós üldözéses, ahogy a főhős merengve áll a "háttérben" és hallgatja, ahogy az elhunyt gyermekéről beszélgetnek, a vége felé a hosszabb menekülés és leginkább a kvázi finálé, amikor kisétálnak az épületből) szerintem már-már filmtörténelmi jelentőségűek lehetnének.
    És a stáblista alatt konstatáltam, hogy hiába a sok menekülés, a harcok, a főhős egyetlen pillanatig sem ragadott fegyvert.

    Igen különleges karaktere volt Michael Caine-nek, nekem nagyon tetszett, óriásit alakított, gyanítom, hogy nagyon élvezhette a szerepét.

    9/10, minden kisebb hibája ellenére, számomra különleges filmcsemege volt.

    #értékelés

    [ Módosította: vond ]

Új hozzászólás Aktív témák