Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Tibiajax #122640 üzenetére

    Tekintettel arra, hogy gyermekkoromban a nagymamám jegyszedő volt a Dózsában, pontosan nem tudnám megmondani, mi volt az első filmélményem, mivel kb az összeset láttam, ami akkortájt lement. És még utána is egy csomót, egészen kicsi gyerekkoromtól fogva.

    Volt egy kis faszék, mindjárt leghátul, a bejárat mellett, tűzoltószéknek hívták. Na, én azon ültem végig az előadásokat. Ha érdekelt. Ha nem, akkor meg csámborogtam a moziban össze-vissza.
    A legkorábbi élményem talán egy Kacsavadászat nevű film volt, de semmi különös nem maradt meg bennem belőle, csak a címe.
    No és persze ingyenes volt az összes matiné is, ahol gyakorlatilag az összes Gojko Mitić filmet láttam oda-vissza, legalább 10x.

    Az első film, amin paráztam, az az Alien volt. Itthon nem 79-ben vetítették, hanem valamivel később, úgy a 80-as évek elején valamikor. Nem voltam még 14 sem, és a film is korhatáros volt, de azért Petike bemehetett, és nagyon nagy sztár volt utána a suliban. Az más kérdés, hogy a film után nem mertem egyedül még WC-re se menni.

    Az első 3D élményem, az a Nightmare on Elm Street valamelyik része volt. Ugyanúgy a bejáratnál osztogatták az anaglif 3D szemcsiket, és szólt a jegyszedő, pontosabban kiabált a teremben, hogy tegyék fel a szemüvegeket, most kell feltenni a szemüvegeket XD Szerintem, ekkor már nem dolgozott ott a mamám, ezt már jeggyel láttam, valamikor a 90-es években.

    Az első káromkodás, konkrétan az első k. anyád a moziban, szinkronnal, a Gyilkos Bolygó (Outland) c. filmben hangzott el, Sean Connery szájából, majd a következő pillanatban megborította franc tudja már, hogy kicsodát. Nagy szó volt ez kérem szépen, hogy ilyet mondanak moziban, hangosan. Mikor meséltük a filmet, kb ez volt a katarzis, ami miatt a érdemes megnézni a filmet, maga a cselekmény viszont teljesen kispadra került. Többen ez miatt nézték meg, és én is ez miatt ültem be rá. Naná, ha egyszer így mesélték el. Érdekes világ volt, jó pár évvel a Ford Fairlane előtt, amit egyébként csakis a szinkron tett azzá, ami, és azt is csak azért, amiért mi az Outlandot elmentünk megnézni.

    Pedig az Outland tényleg nem rossz film, a FF viszont nagyon B-s. Ami miatt láttam az az, hogy Freddie szerepel benne, pontosabban a Freddiet megformáló Robert Englund, aki akkoriban talán a legnagyobb antihősnek számított a fiatalság körében. (Helóheló XDXD)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák