Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz #48613632 #128980 üzenetére

    Nem tudom, hányótokkal fordult elő ilyesmi, de valahogyan véletlenül kijelöltem az egész gépelt szöveget, és abban a pillanatban, egy elegáns mozdulattal, felül is írtam az egészet, egyetlen betűvel, amit épp akkor ütöttem le. Nyista undo. Ennek mondjuk örültem. ;] :DDD
    Nadeakkor:

    The Irisman, B oldal #értékelés

    Tegnap este, eléggé nehezen ment ugyan, de végre rávettem magam, hogy végignézzem a második felét is a filmnek, és biztosan mondom, hogy nem bántam meg. Ugyan nem erre számítottam, és ez legyen egy hangsúlyozott mondat a bekezdésben, de ettől még remek szórakozást nyújtott.
    Kb onnan, hogy Jimmy feje felett megjelentek az első viharfelhők, számomra a cselekmény kezdett érdekessé, izgalmassá válni. Kibontakozni láttam egy konfliktushelyzetet, ami egyszerre szól barátságról, hűségről, és kötelességről, ezek egymáshoz való viszonyáról, és elsősorban prioritásokról.
    Ha másra nem is, arra biztosan jó volt az első 100 perc, hogy ezeket az emocionális és materiális jellegű kapcsolatokat a szereplők kialakítsák, és bemutassák a nagyérdeműnek.

    Én balgamód azt gondoltam, hogy kb ugyanez fog folytatódni a következő 100 percben is, de akkor nyakamba kapta a Hoffa-sztorit, amiről egyébként nem tudtam azt sem, hogy ez a film erről fog szólni (igyekeztem nem előtájékozódni a filmmel kapcsolatban), ahogyan azt sem, hogy mi volt, vagy mi történt Hoffával a valóságban.
    A nevét hallottam már korábban is, a szakszervezetekről fogalmam sem volt, de ha csak így kimondva meghallom a nevét, akkor olasz maffia, 30-as évek. Ezt mondtam volna, ha tippelnem kellett volna. :B

    Nem tudom azt sem, hogy kinek mit jelent a barátság, vagy kit tart barátjának. És főleg mi az, amit még megtenne érte, illetve ebben meddig menne el? Ez az egész persze mozoghat egy alternatív csúszkán, de azt hiszem, azt azért kijelenthetem, hogy meg nem ölöm, még ha erre jó okom is van, vagy lenne.
    És ezzel meg is érkeztünk volna, csak most azt nem tudom, hogy ez bug e vajon, avagy ficsör?

    A helyzet az, hogy ezek között az emberek között, íratlan szabályok vannak érvényben, amik főként bizalomra épülnek, és ha ez a bizalom elillanni látszik, akkor annak komoly következményei lehetnek.

    Ha pedig a maffia arra kér, hogy öld meg a legjobb barátod, akkor szerintem jobb, ha mindketten szeditek a lábatokat, mert te leszel a következő. Pontosan azért, mert aki egy külső behatásra a legjobb barátja ellen fordul, az bárkivel szembefordul, ha a körülmények megkívánják. És ezt a maffia is pontosan tudja.

    Tehát, ha valakitől ilyet kívánnak, ott nem egy, hanem két ember fog eltűnni, minimum.
    Frank persze láthatóan gyötrődött a döntés miatt, pedig ott, helyben fejbe kellett volna lőnie Russ-t, még a kocsiban, a reptéren.

    Arról nem is beszélve, hogy Jimmy Hoffának igaza volt!
    Tehát, ha az érdekszövetségem kitáncol mögülem, csak mert egy másik hájfej ingyenhitelt osztogat, akkor ott pár autó minimum fel fog robbanni, és igen! Ha tehetem, lesittelem az egész bandát. Na jó, Russt nem, meg igazából Jimmynek nem is vele volt baja.
    Hanem azzal a floridai jampival, aki fördőcuccban jelent meg az üzleti ebéden, szivarral a szájában.

    Tiszteletlenség. A bizalom hiányának legegyértelműbb jele. Egyértelmű, hogy innen, minden munkakapcsolat kútba esett. Ez miatt Jimmy teljesen joggal volt kiakadva erre a pojácára, és fura mód Frankie is csak a szart kenegette. Ez érthetetlen viselkedés volt részéről, simán meg kelett volna agyalnia, még ott a helyszínen.

    Ezzel szemben, amerre a sztori haladt, az az emberi érzelmek legmélyebb pöcegödre, és itt most nem arról van szó, hogy valaki bűnöző e, vagy sem. Hogy Scorsese ezt szándékosan így akarta e, azt mondom, nem tudom. De azért van egy sejtésem :K
    Szeretném mégegyszer kihangsúlyozni, hogy itt az emberi viselkedést, a jellemet, vagy inkább annak hiányát kritizálom, nem pedig a filmet, ami amúgy tökéletesen mutatta be ezt a felkavaró élményt.

    Még annyit, hogy jó lenne bizonyos, ezzel kapcsolatos részletek pontosítása végett újra megnézni az elejét, de tényleg rohadt hosszú, így ez most kimarad, max beszélgetünk róla, ha ti másképp látjátok.

Új hozzászólás Aktív témák