Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz Mik76 #133000 üzenetére

    Na ja, a könyveket nem ismerem. :R
    Viszont a másikra, amit írtál (tanári protekcionizmus, stb.): csak annyit tennék hozzá - a filmek alapján -, hogy itt a nevelő szándék két dolog közül választ egyet.
    1. a kemény tanulás (bár ezt a filmekben is úgy mutatja be, hogy a kvidiccs meccseken ultragörény üzemmódban nyomja a Slytherin, szóval az ottani pontok, hááát... tanulmányi erdményekre meg alig tér ki).
    2. a való életben tanúsított bátor kiállás egymásért, a jóért talán eggyel többet nyom a latba, mint az, hogy egy játékban erőszakosabb/agresszívabb attitűddel nyersz vagy nem, illetve, hogy megírod-e a leckét... Innen meg már az iskola oktat és/vagy nevel téma jön, de az messzire vezet.
    Ezektől függetlenül jó felvetéseket írtál, de árnyalni gondoltam kicsit ;)
    (pl. Potter nem egy Rey - a 6. részben lesz "képzett" Piton könyve révén, Hermione pl. pont a stréber tanuló kategória.; Potter védelme meg a világ - prófécia - jövőjének/Piton szerelmének alapján adott.)

    (#133002) mephi666:
    Persze, az erős női karakter jó (nem rossz), ha jól van megírva (minden karakter, ha jól van megírva, jó pont). Ez a film nem (sem) erre jó példa, ennyi. A fenti irományom meg a mai kritikák kifigurázása (sajnos inkább idézése) volt. :)

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák