Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Lars and the Real Girl (Plasztik szerelem)

    Kiemelkedően intelligens, finoman érzékeny vígdráma egy ember és a közösség önfejlesztéséről. Merthogy mindkettőnek megvannak a maga törésvonalai, melyek áthidalásra szorulnak.
    Lars (Ryan Gosling remekel) távolról egy átlagosan magának való figura lenne, akit mindenki a társadalmi automatizmus közhelyeivel traktál („ideje lenne…”, „miért nem…”, „gyerünk már…”), de közelebbről is megismerve kiderül, milyen mély űr tátong a lelkében. Önvád, hiány, aggodalom, és az ezekre évek során felépült falak választják el az önfeledt társas élettől. Figurája a Her Theodore-jának távoli rokona, ám, míg az elmerül saját tragédiájában, Lars mintegy öntudatlanul is segélykiáltást hallat, kapaszkodóért nyúl. Így egy szép, felemelő (ön)terápia folyamatának részesei lehetünk.
    Ám a környezete is fejlődésen megy keresztül: egyesek (kb. hasonló „futóbolondok” gyermekes rigolyákkal) ugyanúgy a magány ellenszerét vágyják, a tömeg egésze pedig - kimozdítva a tespedt közönyből - nyit önnön tagjai iránt – összefognak és pozitív energiákat felszabadítva támogatják főhősünket annak belső útján, aminek köszönhetően összekovácsolódik az immár nagybetűs közösség. „Felnőni” és megtalálni a helyünket szűkebb-tágabb világunkban: az örök feladat, melyről csodás képet fest a film.
    Jó ritmusú, hangulatos, érzelmes-tartalmas, minőségi szórakozást nyújtó mestermű.

    #értékelés

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák