Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Ispy #161410 üzenetére

    1. A kis hableány promóciós kampányában unalomig ismételték, hogy mennyire rettenetesen fontos, hogy a fekete kislányok fekete (Disney) hercegnőket lássanak a filmvásznon. Ha viszont ez igaz, akkor ez nyilván a fehér kislányokra is igaz. Azaz itt most az történt, hogy fogtak egy "fehér" kultúrkörből származó mesét, és azt mondták, hogy ez mától kezdve egy fekete mese, a fehér kislányok keressenek maguknak másik hercegnőt.

    2. Persze lehetne azt is mondani, hogy miért ne lehetne ez alkalommal fekete, majd legközelebb megint fehér lesz. Csakhogy ez visszafelé nem működik, vagy legalábbis kevés példa van rá. Itt van pl. Hermione, akinek szerepét a Harry Potter és az elátkozott gyermek c. színdarabban egy (nagyon) fekete színészre osztották: mert hát miért ne lehetne fekete, eleve feketének kellett volna lennie, és különben is adott esetben éppen Noma Dumezweni volt a legalkalmasabb színésznő bőrszínétől függetlenül. Azóta pedig valahogy úgy alakult, hogy a fél tucatnál is több szereposztás mindegyikében fekete színésznő kapta a szerepet. (És feltehetően a tervezett Harry Potter sorozatban sem lesz másképp.)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák