Új hozzászólás Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    Dune: Part Two (2023)

    Rég láttam történetileg ilyen sűrű filmet... jó értelemben. A könyvet nem olvastam és esélyem se volt megtippelni, hogy mi fog történni, szóval sok volt a meglepetés. Nem tudom, mikor néztem olyan filmet, ami már az elejétől ennyire lekötött volna. A filmek nagy része az első harmad után kezd lekötni. A folytatás mivolta miatt talán valamivel könnyebb volt ezt megcsinálni. Kiváló!

    Mehetünk tovább. Szerencsére Villeneuve mester szokásosan hozza a magas minőségbeli konzisztenciát. Nincs kilógó lóláb, hogy valami gyengébben lenne megvalósítva, mint sok nagy költségvetésű blockbusterben. Alakítások, zene, fényképezés mind ugyanilyen szinten támogatják ezt, így ez a film csatlakozik azon filmek klubjához, ami elérte, hogy teljesen elmerültem magában a világban és úgy éreztem, mintha ott lennék én is. A mozit elhagyva alig tudtam megszólalni, ami számomra szintén jelzi, hogy milyen értékelést kell, hogy adjak neki.

    Az utóbbi 5-8 év talán legjobb filmje. Az első rész csak simán tetszett, nem számítottam rá, hogy ez ennyire ütni fog. Angolul néztem Etele-ben, tegnap csúcsidőben 19-kor. Tele volt a terem, de mindenki csendben nézte, így zavaró tényező nem volt. Mintha otthon néztem volna :)

    9.5/10

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák