Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    Nine Days
    Kilenc nap

    Ha jól emlékszem, a Puliwood podcastjében hallottam róla, ahol ez a film volt az egyik válasz arra a kérdésre, hogy melyik lenne, amelyet bemutatnának a Földünket meglátogató idegen civilizációnak, abból a célból, hogy megismerjék az emberiséget.

    Értem a választást.

    Ez szerintem egy, a méltán alul értékelt rejtett gyöngyszemeknek. Pedig (vagy pont ezért), nem tudom mindenkinek ajánlani. Anélkül, hogy a történetbe belemennék, ez egy lassú, merengős kamaradarab, az életről, a vágyakról, a félelmekről, gyengeségeinkről, arról, hogy mit jelent élni, embernek lenni.
    Művészfilm, ahol a The Man from Earth keveredik a Pixar Soul-jával. Akit ennyi alapján érdekel, az álljon neki.

    Akinek több kell, annak itt a spoileres plot:
    Egy, a végtelen semmi közepén álló kunyhóban járunk, benne egy tucat TV-vel. A képernyőkön, egy-egy ember életének filmje pörög, ezt figyeli és az ő pillanataikat jegyzeteli pár rejtélyes figura. Egyik nap, a képernyő egyik szereplője meghal. A képernyő elsötétedik, majd másnap megjelenik 7 lélek, hogy tanúbizonyságát adja az elkövetkező 9 napban annak, hogy érdemesek az életre.

    Érdekes alapötlet, minimalista de ötletes megvalósítás, remek párbeszédek és elgondolkodtató és érzelmes mondanivaló. Melankolikus de gyönyörű, élmény volt átélni.

    [ Szerkesztve ]

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák