Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    válasz Tothgera30 #36037 üzenetére

    Azt azért zárójelben tenném hozzá, hogy a déli ültetvényesek többsége a Cumberbatch által játszott karakterhez hasonlított inkább és egyfajta közösséget tartottak együtt. Nem voltak egyenlőek a fehérek és a feketék, de igyekeztek a rabszolgáik igényeit figyelni, hisz mégiscsak a saját pénzük forgott kockán.
    A másik, amit kevesen tudnak, hogy az emancipáció nem csak a rabszolgatartóknak okozott megélhetési gondokat, de a rabszolgáknak is, mert északon sem volt éppen pozitív a feketék megítélése (sőt, néha ott érte őket inkább atrocitás, hisz a délieknek kvázi a tulajdona volt az ember, míg északon jogaik sem voltak, ezt a filmben is elmondják a végén), így nehezebben találtak munkát (már ha kerestek, mert azelőtt azt sem tudják hogyan kell).

    Amúgy egy nagyon erős dráma lett valóban, én olvasgattam Solomon Northup történetét korábban és meglehetősen jó adaptáció volt ez a film. Bár az is igaz, hogy Northup talán kicsit szebbnek ábrázolta a szabad éveit a rabszolgaság előtt és rosszabbnak a rabszolgaság idejét, de ez a film érdemeiből mit sem von le. :)

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák