Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz FoxiestFox #85861 üzenetére

    Na de mi is az a mainstream? A Room is az volt, a Spotlight, The Big Short, The Revenant, Brooklyn, Sicario, hogy csak néhányat említsek a közelmúltból. Ezekért kár lenne ha ki lennének rekesztve, szvsz. No meg nem is ilyen egyszerű a probléma. Például moderációs/topikgazdás gond, hogy iszonyatos mértékű offolás van engedve, a hsz-ek jelentős része nem is a filmről szól, ha ezeket megtorolnák, akkor nem lenne a topik tele ilyenekkel.

    Aztán az alapvető tisztelet, együtt létezni akarás hiánya, hogy embereknek gondot okoz másokra tekintettel lenni, megy a leszarom, meg a hisztinek titulálás inkább, minthogy egy nyamvadt linknél oda legyen írva a forrás, vagy, hogy a spoiler funkciót rendeltetésszerűen használják. Egyszerűen érthetetlenül primitive ez számomra. Még mélyebben gyökeredző probléma a totálisan elszállt, turbóegóval berongyoló eszetlen szófosás, nézd meg például mi ment a Saul fia kapcsán (bár ez internetes betegség szarjankó taknyosok mindenféle kontroll nélkül ontják magukból az ostobaságot, mert lehet és nem nagyon szól rájuk senki, de ha mégis, akkor jöhet ismét a hisztinek/sírásnak titulálás, meg a nagyokosozás). Minden mindehol hígul, miért pont ez a témakör lenne kivétel. Vajon a topikba írók mekkora része van tisztában alapvető filmes fogalmakkal, hányukban van meg az igény arra, hogy amiről gőzük sincs arról ne nyomják a baromságot, hanem legalább minimális szinten nézzenek utána. Megfigyelésem szerint nagyon keveseknek, sokkal egyszerűbb szaroszkározni, mint gondolkodni, neadjisten rászánni egy pár órát, hogy adott témában az alapvető ismeretek meglegyenek.

    Aztán minden negatív tapasztalat ellenére azt gondolom, hogy nem jó dolog elszeparálódni, hiszek abban, hogy ha legalább egy emberre hatással lehetek, akkor már megérte átúszni a tonnányi értéktelen szennyen. És volt is itt ilyen, nem fogok neveket írni, de sok nagyon jó és kedves emlékem fűződik ehhez a topikhoz. Viszont az öregedéssel azért erősen megtörik a lendület, 10 éve simán ledumáltam volna ezeket és addig nyomultam volna amíg helyes mederbe nem kerülnek a dolgok, de ma már sem energiám, se időm nincs erre. Viszont azt is el kell ismerni, hogy bizony jelen vannak nagyon ígéretes fiatalok is itt, próbálom is őket bátorítani amikor csak lehet.

    Tény, hogy nem egyszerű, amit monstre megfogalmazott a maga kistigris ( ;] ) módján az nagyon valós probléma, hiszen nem elhanyagolható szempont az inspiráló környezet ahhoz, hogy az ember szívesen és lélekkel vesse bele magát egy témába. A filmművészet is nagyon szubjektív, a rank gyakorolt hatásáról beszélni meglehetősen intim tud lenni, ez pedig nem megy egy olyan helyen ahol a csöcs meg a szupererő a menő, illetve nehéz felülkerekedni azon az érzésen, amikor benéz az ember és látja a szokásos tempót és elmegy a kedv még attól is, hogy két szót írjon.

    Egy szó mint száz, nincs más megoldás, minthogy erőnek erejével átvenni a szót és nem hagyni, hogy elvesszenek az értékes filmek a szenny tengerében! :) Úgyhogy holnapra tőled is szeretnék látni egy minimum 500 szavas értékelést egy filmről amit az utóbbi pár hónapban láttál és valamilyen szempontból kiemelkedőnek látod. ;]

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák