Új hozzászólás Aktív témák

  • #54715584

    törölt tag

    Point Break 2015
    akció, krimi, sport

    Sok negatív kritikát olvastam róla, bár nem tudnám teljesen jellemezni, hogy mitől jó egy akciófilm. Főleg egy remake. A sztori adott, bár az eleje nem nagyon tetszett, a főszereplő sem volt szimpatikus, sőt. Viszont gyönyörű helyeken forgattak, a motoros, base jumping és snowboardos részek eszméletlen jók voltak. Nem azért, mert ennyire szeretem az extrém sportokat, hanem azért, mert eszméletlenül dinamikusra sikerültek azok a vágóképek, a környezet fantasztikus volt és a filmzene is nagyon jól sikerült. Ez a 3 dolog már önmagában elvinné az egész filmet a hátán, annyira hangulatos és intenzív. Én is csak a jelenetek végén eszméltem fel és vettem levegőt, nem azért mert annyira izgultam, hanem azért, mert annyira magával ragadott. Egyik helyszín után jött a másik, voltunk sziklákon, hegyek között, havas hegyek között, sziklás hegyek között, vízesésnél és még más helyeken is. Ezeket látni kell, nagyon szép felvételek, több országban is forgattak.

    A sztori nem tudom mennyire követi az eredeti filmét, ebből a szempontból egy normál akciófilmet kapunk, de azért volt benne akció rendesen. A fő sztorival biztosan sokan tudnak majd azonosulni. Legalábbis néha a képünkbe dobnak egy kis társadalomkritikát / társadalmi problémát, ami már meg is indokolta / alapozta azt, amire a rosszfiúk(?) éppen készülnek.

    Viszont még a rosszfiúk is szimpatikusak voltak, mert nem voltak az agyatlan akciófilmekben megszokott nehézfiúk, hanem más karaktereket kaptunk, próbáltak egy kicsit intelligensebb (és gazdagabb) embereket bemutatni. Viszont ők nagyon jól együttműködtek, még a főszereplővel is. Bár egy akciófilmben nincsen kémia férfi szereplők között (állítólag), mégis olajozottan működött ez az egész. Az pedig nagyon tetszett, ahogy egymást hajszolták bele a veszélyes dolgokba.

    Egy másik dolog, ami tetszett, azok az extrém sportos és szabadtéri jelenetek. Nem tudom, hogy a színészek saját maguk csinálták ezeket vagy volt kaszkadőr. Ami viszont azt is jelentené, hogy az operatőr is elég kemény munkát végzett. Aztán lehet ezeknél a jeleneteknél mindent helikopterről vettek fel (nem csak bizonyos részeket) és utólag tették rá a színészeket, de az meg rontaná a filmélményemet. Szóval én elhiszem, hogy valaki tényleg megcsinálta ezeket a jeleneteket az operatőr pedig nagyon jó munkát végzett. Nem tipikus természetfilmes beállításokat kaptunk, hanem tényleg olyan volt, mintha ott lettem volna. A base jumping jelenet különösen megmozgatott.

Új hozzászólás Aktív témák