Új hozzászólás Aktív témák

  • addikt

    Segítsetek, tavasz óta nem tudok normálisan futni a térdem miatt. Eddig reménykedtem, hogy majd csak elmúlik, de most már kezdek aggódni.

    Az van, hogy lemegyek futni és kb 2-3 km után elkezd sajogni a jobb térdem külső fele. Elég zavaró, de nem annyira, hogy meg kelljen állnom. Kb 10km le tudok nyomni. Aztán mindig másnapra úgy megfájdul, hogy járni is alig tudok és innentől kb 2-3 nap múlva teljesen "meggyógyul". Általában a teljes tünetmentesség után még egy hetet rápihenek mielőtt újra próbálkoznék a futással, de megint pontosan ugyanígy előjön 2-3 km után.
    Mindez kényelmes kocogó tempóra igaz. 5p/km alatt gyakorlatilag nem tudok futni, mert szinte azonnal belenyilal.

    Amióta ez van, a távok kb 70%-80%-át földúton futom (városban ez a max), a technikára is nagyon odafigyelek. Ha nem is tökéletes, biztos, hogy nagyságrenddel jobb, mint régebb.

    Már 5+ éve futok és sosem volt ilyen problémám korábban, simán ment 20-30km ilyen tempó, vagy 10km gyors vágta végig aszfalton és nem is túl jó technikával, mindenféle fájdalom nélkül. Aztán egyik pillanatról a másikra jött ez, hogy 3km sem tudok már lefutni. :(

    Cipőm már kezdi megadni magát, le is fogom cserélni, de nem hiszem, hogy ez a fő gond. Egyrészt mert a bal térdemmel minden ok, másrészt meg mert azért annyit nem számít, hogy most 10-ed annyit sem tudok futni egyik pillanatról a másikra, mint korábban.

    Edzés után barna kölest és joint-x-et szoktam szedni, most már földúton futok, jó technikával, lassú tempóban, 1+ hét pihenőkkel. Tényleg nem tudom mit csinálhatnék még, hogy meggyógyuljak, de már kezd nagyon zavaró lenni. Hónapok óta nincs változás.

    Orvoshoz érdemes elmenni ezzel? Tud bármi értelmeset csinálni vele?

    ''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

Új hozzászólás Aktív témák