Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Beszámolok. Meneküljetek :)

    EU 19 futás, stílszerűen 19km-es távval - amiből valahogy a végére csak 18km lett.

    A futás előtt volt szerencsém Norbyval és Studival is összetalálkozni, amit ezúton is köszönök, megtiszteltetés volt! :R

    A távrövidítést leszámítva szerintem minden rendben volt a versennyel, remek kiegészítő programok, kisebb koncertek voltak, a Családom is abszolút jól szórakozott.

    A versenyen két frissítőpont volt, vízzel, banánnal, az utolsó körben iso itallal. Szuper befutóéremmel.

    Ez volt életem első "komolyabb" versenye. Azt a jelentkezéskor elhatároztam, hogy nem mással versenyzek, csupán magammal. Az eredetileg hirdetett 19.6km-es távot én 90 perc alá akartam beszorítani, ez nem tűnt lehetetlen küldetésnek, de már ez is FM rekordon belüli tempót sejtetett volna.

    Pontos kezdés, és idősávos indítás volt. Az első blokkal indultam, de még így is sikerült "beragadnom" a rajtnál. A kezdeti pár százméternyi kerülgetés után felvettem egy 4:10-4:20 körüli tempót, ezt hamar visszacsökkentettem az eredetileg tervezett 4:30-ra. Úgy képzeltem, ezt tartom, és a futás második felében ha tudok, a tartalékaimból gyorsítok.

    Egy hete még úgy készültem, ez tökéletes alkalom lesz a 10km PB-m megjavítására, ezzel azonban hétfőn megelőztem önmagam. És ezzel sikerült is jól lábon lőnöm magamat. Minderre ráment még a héten egy morzsolósabb félmaraton, és csütörtökön egy - számomra - brutális sprint edzés, ami totálisan leszedált. Plusz a pénteki másfél óra squash... :U :B
    Summa summarum, fáradt voltam. Futás előtt is, futás közben is. Végig gondot okozott tartani a 4:30-at, bár ahogy most visszanéztem, ez azért többé kevésbé sikerült.
    Mindenesetre már 3-4km körül azon agyaltam, vajon hogy a fészkes fenébe fogom bírni a végéig.
    Olyan igazi "nem adta nap" volt ez. Az biztos, hogyha jövőre indulok, nadrágra teszem a számom és a rajtnál megszabadulok a pólómtól.

    9km-nél (és 12km-nél) felhajtottam egy-egy deci vizet, ez jót tett, úgy 9,5km-nél kezdtem azt hinni, talán mégsem jöttem hiába. Az utolsó kört (12km után) így már sikerült egészen élveznem. Ez a kör gyakorlatilag a lekörözésekről szólt, szerencsére szépen lehetett haladni, nem volt gond.

    Norby valahányszor meglátott, mindig bátorított, bevallom, piszkosul jól esett :R :R :R, roppant hálás vagyok érte! Az első alkalom különösen vicces volt, mert én meg épp a Lányát kerestem a tömegben, hogy ha látom, odaszólhassak neki pár bátorító szót :)
    Voltak szuper dobosok is, "power pacsit" osztogató fiúk és lányok, nekem ezek nagyon tetszettek (meg is tapsoltam Őket). Sok néző és járókelő is bátorított minket, tapsolt nekünk.
    A harmadik kör felénél még Pityesz haverommal is összetalálkoztunk, kaptam tőle egy Dunapart-rengető "Gyerünk Petikém"-et, na az még jó adag adrenalinfröccsel ért fel :)

    Ha nem is sok, de egy pici tartalék tényleg maradt még bennem a végére, amit így az utolsó pár száz méteren elsütöttem.
    Összességében a versenyt nagyon élveztem, de nem éltem meg jó futásként. Ha nem is sok, de maradt benne - de nem ma.
    Az viszont egészen csodás élmény volt, hogy beértem, bemondták a nevem, rengetegen tapsoltak :R majd ahogy felnéztem, ott ugrált a Családom a kordonon túl. Össze-vissza ölelgettek, csókolgattak :) Ezekért a pillanatokért nagyon, de nagyon megérte.

    51. lettem az 1492 indulóból, kategória 22. Szerencsém volt az UB-vel, ha nem esik egybe a két esemény, lényegesen hátrébb végzek.

Új hozzászólás Aktív témák