Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz tomcica #96543 üzenetére

    Tisn-nél a pont. Sajnos.

    Bár elismerem, a másodállás aprópénz volt (segédmunkás minimálbér), ott inkább szakmai tudás elsajátítása (és sikerélmények elérése) volt a cél, nem is igazán a pénz. Az onnan befolyó kis extrából jöttek futócipők, új bringa, a Gyerekeknek nyáron úszó- és evezőtábor stb.
    Aztán ha úgy alakul, a most szerzett tudással talán tudok a jövőben komolyabb mellékest termelni - egyelőre ez nem cél, de vészhelyzet esetére legalább már van forgatókönyv. Igen nagy mértékben függ a munkahelyem a mindenkori politikai viszonyoktól, minden választásnak (igen, a vasárnapi választásnak is) úgy megyek neki, vajon lesz-e három hónap múlva még munkám.

    Nyilván más lesz a helyzet, ha Feleségem is érdemi pénzt tud hazahozni, egyelőre egyedüli családfenntartó vagyok. Ezért nem is merek igazán ugrálni, és elmenni másik céghez. Itt sok a bizonytalanság, nem a legjobb a pénz, de legalább nyugodt, családbarát hely, részben home office-szal, normális közvetlen főnökkel stb.

    Szerk: Neeeem, sajnos nem :N Lakás nincs, csak egy 20 éves, épp eladósorban lévő autó. Az örökségből kiforgatták a Szüleimet, amit utánuk örököltem, elvitte a hitel. Hosszú távú befektetéseim vannak, csak hát azok hosszú távúak. Egyszer lesz belőle indulótőke mindhárom Gyereknek (ha lakás nem is), de este az étkezőasztalnál soha nem jött még be a "ne akarj enni, majd lesz pénz 15 év múlva" szöveg :) Ahogy a hentesnél sem működik az "Isten fizesse meg" :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák