Új hozzászólás Aktív témák

  • Jadro

    veterán

    Szeretnék egy kis iránymutatást kérni. 2022 márciusi Suzuki S-Cross jelenlegi nyári gumijának utódját keresem télire. A jelenlegi egy gyári Continental EcoContact6. Sok tipródás után arra jutottam, hogy a 4 évszakos megfelelő lesz és nem áldoznék téligumi+felni+szelep kombóba. Szeretném is megvenni mielőtt még feljebb kúsznak az árak.
    Olvasgattam elég sok tesztet, nyári-4 évszakos illetve téli-4 évszakos összehasonlítást, de hol az egyik, hol a másik bizonyult jobbanak a lenti listából. Nyilván értem, hogy a felhasználás módja is számít.

    Amit én keresek:
    - Inkább nyárias jellegű, tehát a jelenlegi nyárihoz minél közelebb álló menettulajdonsággal (nedves körülmények között is) rendelkező gumit. Ritkán találkozom hóval és ha mégis, nem létkérdés az autózás.
    - Azért télen se csússzon le az útról ha esne 1-2 centi hó (De inkább itt mennék lassabban ellensúlyozásképpen mint nyáron)
    - Nem vezetek szélsőségesen, igazából a sebességhatárokat se szoktam túllépni
    - Automata, AllGrip az autó
    - 3PMSF jelzés azért legyen, mert ki tudja, hogy megyek-e vele pl Ausztriába amikor kötelező hogy télinek számító gumi legyen fent. (Ezt a listám minden gumija tudja)
    - Alapvetően rövid utakra használom az autót, kb 2x10 néha 2x25 km-es távokra agglomerációból Budapestre melóba járáshoz. (Legnagyobb lejtő az M0 lehajtó.)
    - Éves szinten 15.000 km körüli km kerül az autóba
    - Nyaralni viszont szoktunk menni, ilyenkor párszáz km megy bele alkalmanként. Ezért is inkább a nyárias felé húzok, és az se baj ha nem nő jelentősen a fogyasztásom a mai benzinárak mellett. Tudom, a jelenlegi ECO gumi az erre van kihegyezve.
    Mivel szerintem a 4 évszakos mindenképpen valamiféle kompromisszumos megoldás, ezért ezt ellensúlyozandó, igyekeznék a legjobbat választani kategórián belül. Az árban tehát most nem is húznék határt, lényeg hogy minél jobban kiszolgálja az igényeket. Ez legyen a legutolsó szempont.

    Méret: 215/55 R17 V

    Amiket kinéztem (A sorrend az általam preferált.):
    1. Michelin CrossClimate 2
    2. Continental AllSeasonContact
    3. GoodYear Vector 4Seasons (Gen2 vagy Gen3?)

    Ha van ezekhez hasonlóan jó, de olcsóbb típus ami ajánlott és a fentieknek megfelel, az nem baj persze. :) Olvastam itt Vredestein Quatrac 5-ről, Hankok Kinergy 4s2-ről is, de gondolom nem véletlenül olcsóbbak valamivel. A fenti gumik érnek ennyivel többet?

    Köszönök minden tippet, addig is olvasok tovább. :)

    Samsung Galaxy S23 8/128 Green

Új hozzászólás Aktív témák