Új hozzászólás Aktív témák

  • solport

    újonc

    Üdv, Mindenkinek!

    Örülök, hogy rátaláltam erre a Fórumra, sok érdekes és számomra hasznos információt olvashattam a napokban böngészéseim alatt.

    Most viszont kérésem lenne, tapasztalatok során kialakult véleményeket kérnék Tőletek.

    Le kell cserélnem a téli garnitúrát, már csak az élettartama okán is.
    11 éves autóm téli időszakait teljesítették kezdetektől a Matador MP 58 gumik..., bár ránézésre, profilmérésre van bennük még szezon, megkíméltek, de pár éve már nyugdíjban, virágtartóként lenne a helyük - koruk után.
    (ez az alsó kategóriás cucc még az utóbbi években is hozta az elvárható minimumot, bár nem volt kemény próbatételnek kitéve, elindult, kapaszkodott, s megállt a téli viszonyoknak megfelelően... tán még lenne is benne egy szezon, de most már tényleg kimondtam az ítéletet a garnitúracseréről)

    Az autóm (megtartanám mindörökre) alsó középkategóriás, önsúlya közel 1200 kg, novembertől március közepéig legfeljebb 2500-3000 km a jellemző futása, fele-fele városi és főút/sztráda használatban.

    A gumiméret 185/65/r14
    Nyáron alumínium-, télen fém felniken forognak az abroncsok.

    A hosszas bevezető után a konkrétumok:

    Először is tapasztalatok utáni javaslatokat kérnék Tőletek az alább felsorolt márkák/típusok kapcsán, melyik, miként vált be, avagy melyikben csalódtatok téli útjaitokon:

    - BARUM Polaris3;

    - KUMHO Tires KW23;

    - HANKOOK W442;

    - FULDA Kristall Mont 3;

    - KLEBER Krisalp HP2;

    - FIRESTONE Winterhawk3;

    Ezt a sorrendet az árérzékenységem diktálta (kínálatok átlaga után), akciós lehetőséget elcsípve ezekből van lehetőségem választani, cca 14 – 16 ezer forintos tartományban.

    De minőség, „tudás” szerint vajon mi a valós sorrend?

    (A Barum-ot sok helyen budget/gazdaságos kategóriának jelzik, megosztott véleményeket hallottam róla, de az említett hátrányai nem jelentik azt számomra, hogy adott esetben ne tervezzek vele. A többiek „Medium”/ajánlott kategóriásak, ilyenekre vágynék igazából, a már említett 16 eFt határig - sajnos, szigorúan behatárolt a ráfordítható keret.

    Néhány márkanév pedig kizárva: pl Avon, Debica, Apollo, Trayal, Wanli, Slava, Infininity… és társaiban nem gondolkodom, inkább visszatetetem még egy óvatosan kihúzandó télre az ősi Matadort, mint bármilyen kevés pénzt adnék az ultragazdaságosért)

    Másrészt azt is kérdezném, vajon a téli szezon közvetlen elejéig/közepéig várható-e további akciós lehetőség?

    Akár szokásos is lehetne egy ilyen jelenség a boltoknál, tán érdemes lenne kivárni (persze az időjárás alakulásának tükrében), de több helyről is úgy értesültem, hogy emelkedő árakkal szembesülhetünk idén…

    Bocs’ a jegyzet hosszúságáért…, a válaszokat, bennük a tapasztalatokat és a javaslatokat előre is köszönöm!
    .

Új hozzászólás Aktív témák