Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• regenyid

tag

válasz markussandor #13248 üzenetére

A hulláminpedancia fogalmát még elfelejtettem említeni.
    Egyáltalán nem mindegy milyen kábelen viszed az AHD kamerából érkező digitalizált videójelet.
    A videótechnikában alkalmazott koaxiális kábelek hullámimpedanciája 75 ohm(RG59), a csavart érpáras átvitelben alkalmazott UTP és FTP kábeleké 100 ohm.
    A kamerák kimenete általában 75 ohmos, azaz ha 100 ohm-os UTP kábelen visszük el a kamerák videójelét a DVR-ig akkor Balun transzformátort kell alkalmazni az illesztéshez a megfelelő képminőség érdekében..
    Lényegében arról van szó, hogy RG59-es Koax kábel használatával nem kell használni Balun csatlakozót, ettől eltérő kábelek esetén kötelező.

[ Szerkesztve ]

www.rdelectronic.hu

• regenyid

tag

válasz markussandor #13248 üzenetére

Hát onnan tudom barátom, mert ezt tanultam ;).
    Ha szeretnél forrást:
    "Az eljárást AHD-nek (Analog HD) nevezték el. Ezt megelőzően a megapixeles felbontásra csak az IP és HD-SDI kamerák voltak képesek. Jelen esetben a kamerában alkalmazott ISP egy analóg vonalon továbbítható speciális digitális jelfolyamba kódolja a HD képtartalmat. A DVR-ben működő DSP ezt dolgozza fel. Ezt a jelfolyamot kizárólagosan AHD kompatibilis DVR tudja csak feldolgozni. A video tömörítési eljárás továbbra is H.264. Megjelentek a mindent kezelő rögzítő változatok is, amelyek képesek az analóg, az IP, és AHD kamerák együttes rögzítésére is.
    Ezzel a technológiával (AHD) elérték az analóghoz hasonló alacsony árszínvonalat. Lehetségessé vált a régi analóg rendszerek képének javítása úgy, hogy megtartjuk a régi koax kábelezést. A telepítő szakembereknek ennél a technológiánál nem szükséges magas szintű hálózati ismeretekkel rendelkezni (a képzés költségei elmaradnak)."

Azért A HD mert az analóg jelet a kamera már digitális formában küldi a DVR-nek ami ezt már csak tömöríti (H.264).
    Olvass csak utána. Az analóg technológia "megmetésére" szánták ezt a fejlesztést mert így lényegében megmaradt teljesen ugyan az a szerelési módszer amit már eddig megszoktunk csak sokkalta jobba minőségben, viszont az áruk lényegesen olcsóbbak mint az IP kameráké.

[ Szerkesztve ]

www.rdelectronic.hu

Új hozzászólás Aktív témák