Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • oceanearth

    őstag

    válasz Mawyx #1492 üzenetére

    Én suli meleltt egy kisháztartási nagykernél melózom.
    Az olajsütő vs. tepsi fogós kérdés. Én tepsi párti vagyok, de ha mindenképp olajsütőt vesztek, akkor megintcsak 2 vélemény van.
    Van aki a legdrágábbat veszi meg, valaki a legolcsóbbat.
    Az olcsó meletti érvek:
    Úgysem tudod normálisan elmosni, elhasználódik, párezer forint, 2 év után úgyis újat veszel.
    Ellenérvek:
    Legtöbbször nincs benne olajleeresztő, se forgókosár, se normális szűrő és sokszor nem is szétszedhető teljesen.
    Drága meletti érvek:
    Általában forgókosarasok(-50% olaj, mert megvan döntve a teknő és egy motor forgatja a kosarat, így benne a krumplit)
    van bennük olajleeresztő, így újból fel tudod használni az olajat.
    Normális szűrő van benne, így nem lesz az egész lakás iszonyat szagú.
    Általában jóval jobb minőségűek, mint a gagyik és sokszor apró darabokra szedhetők, így nagyon könnyű őket mosni a mosogatógépbe.

    Pár hónapja olvastam vmi szakmai lapba, hogy a Tefal feltalált vmi olyan fritut, ami irgalmatlan kevés olajat használ, talán 1 kanál volt odaírva, de erre nem esküszöm.

    Egyébként létezik külön fritőzolaj. Ez marha drága, de nem büdös sütéskor, többször felhasználható. Tényleg megéri az árát.

    Én mondjuk légkeveréses sütőbe sütök mindent, a réntott húst meg megsütöm tepsibe, azért nem fogok elpocsékolni 1 liter olajat a frituba.

    Ha van vmi kérdésed írj és írok konkrté típusokat, de csak privátba, mert nem aakrom, hogy részrehajlással vádoljatok. :)

    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák