Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz eclipse006 #19401 üzenetére

    Igen, a hangfalak helye is meg lett változtatva. A szoba alapterülete egy teljesen szabályos négyzet (5 x 5 m.) A szekrénysort átraktam az eddigi helyével szembeni falhoz. Azaz, mintha a szoba berendezését teljes 180 °-al elfordítottam volna.
    A fém állvány üvegpolccal érintkező felületére kb. 10 centinként ragasztottam szilikon "pöttyöket" amelyek magassága 2 mm. átmérőjük 6 mm. Így, az üveglap sehol sem érintkezik a fém kerettel. Csak így tudtam megoldani, hogy a 4 bútor modul közé (középre) be tudjam iktatni az audió/tv állványt. Egyenlőre, a hangfalakkal szembeni (hallgatópont mögötti) fal felület maradt "kopasz", de készülnek már a falra szerelhető léckeretbe feszített szivacs táblák, amelyek vékony - ritka szövésű vászonnal lesznek borítva. Átmenetileg és csak a próba kedvéért, vastag plédeket tudtam a fal felületre függeszteni.
    A két hangsugárzó közti távolság 3 - 4 m. közt variálható.
    Amit hangügyileg keresek (elégedetlen vagyok vele), az főként a tér - színpadkép! Korábban (az átrendezés előtt), azzal elégedett voltam!
    Jelenleg a hang minőségével kompromisszumot tudnék kötni. A mély hangok gyönyörűek a közép tartomány kielégítő. A magas hangtartomány kissé fátyolos és a lecsengések tompábbak. Ennek megszűnésére - tisztulására számítok, amikor majd felkerülnek a kopár falra a szivacs táblák, fali polcok. Egyedül, a színpadkép az, ami hiányos!
    Ennek keresése kapcsán jutott eszembe, hogy talán az üveglap vs. készülék talp szindróma is beleszól a problémába.

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák