Új hozzászólás Aktív témák

  • attila666

    tag

    Sziasztok!

    Feltettem a kérdést a 2.0/2.1 hangfalak topicban, de onnan ide küldtek.
    Szeretnék a számítógépemhez egy olcsó és jó hangrendszert építeni, főleg pop, rock zenét hallgatok. A jelenlegi felállás: integrált hangkártya, Tesla Solo 638A erősítő [link], Tesla ARS 9104 hangfalak hátul, sarokban [link] és 2 ócska házimoziról levett hangszóró az íróasztalon, hogy egyáltalán halljak valami közep és magashangot. A hangja borzasztó, legtöbbször inkább nem is hallgatom.

    Elsőre valamilyen Tripath Class T ampot néztem ki ebayról, Muse M20, Sure TK2050, stb és ehhez valamilyen DAC-ot úgy 30-35 dollár körül. Az alaplapomon van S/PDIF és optikai kimenet is, inkább az optikát szeretném használni. Az erősítőhöz valószínűleg egy PC tápot használnák átalakítva passzívra.
    A kérdésem az volna, hogy milyen hangfalat ajánlanátok ehhez? Az íróasztalomon elég kevés hely van, inkább 13cm-es polchangfalak férnének fel. A két tesla hangfalam talán még felférne, csak kérdés, hogy ez így a DAC és T-amp-al jól-e szólna? Lehet, hogy a mostani erősítő és a hangkártya, rossz elhelyezés kombinációja miatt ennyire szörnyű vagy a hangfal is vacak? Nem riadnák vissza a DIY hangfaltól sem, de jobb lenne készen megvenni, mert nem tudnám olyan szépen megcsinálni, hogy az íróasztalon jól nézzen ki.
    Illetve erősítőt és konkrét DAC-et tudnátok ajánlani? A két polcsugárzó adna elég mélyet vagy inkább tervezzek majd + egy mélyládával?

Új hozzászólás Aktív témák