Új hozzászólás Aktív témák

  • Phülöp

    addikt

    válasz Kiskokó #72974 üzenetére

    Az asszony nagy metálos, fiatalabb korában elég sűrűn járt koncertekre, mostmár csak fejhallgatóval tolja. Mindemellett abban az időben telefonos ügyfélszolgálaton dolgozott, a féloldalas fejhallgató pár év alatt tönkretette a hallását. Én magam 20 évet töltöttem zajos munkakörülmények között egy forgácsoló műhelyben, ráadásul lassan egy éve folyamatosan cseng a fülem,
    Mindezek ellenére mindketten tudunk különbséget tenni 2 rendszer között, és igaz, hogy 200e és 500e Ft-os cuccokat nem szoktunk tesztelgetni, de egy-egy erősítócsere fel szokott tűnni, és nem csak pszichikai okokból.

    Klipsch... jó kérdés, miért fikázzák a többiek. Én magam sose vennék, de nem tapasztalat okán, hanem mert kb. 50 másik gyártó hamarabb jutna eszembe, ami inkább érdekel. Klipsch-et hallottam házimozin, filmezéshez nem rossz.
    Magnat-tal vagyok még hasonlóképp, zenélni az se kellene, bár azzal pici több tapasztalatom van. Persze nem az összes dobozukkal, de néhányat hallottam, és bennem az a kép alakult ki, hogy egész jó kis "moziládák".

    Azt tudom tanácsolni, hogy szánj időt a hallgatózásra - és most nem konkrét dobozok meghallgatására utalok, hanem inkább arra, hogy tanítsd meg a füled kihallani azt a hangot, ami a legjobban tetszik. Már most megmondom, az első nagyon tetszeni fog. Az ötödik után meg már teljesen el leszel bizonytalanodva. Komolyabb boltokban tudnak segíteni, és van pár olyan hely, ahonnan nem zavarnak ki, ha úgy mész oda, hogy még nem tudod, mit szeretnél. Nem gond, ha nincs hozzá hallásod, ezt is tanulni kell. Amikor kialakul a "hallásod", akkor magadra figyelj, milyen érzések töltenek el. Egyszer majd fogsz találkozni egy olyan hanggal, hogy "húbazzeg", na az kell neked.
    A wattok meg a decibelek ne zavarjanak össze. Átlagos méretű szobába 50W fölött nincs szükség (persze elfér), azzal már bőven magadra tudod haragítani a szomszédokat. Persze nem baj, ha van egy kis tartalék a rendszerben, de kihaználni úgyse fogod. Hamarabb vadulsz meg a hangerőtől, minthogy igazán élveznéd.

    [ Szerkesztve ]

    A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Új hozzászólás Aktív témák