Új hozzászólás Aktív témák

  • cappa72

    nagyúr

    válasz Pazolini #76953 üzenetére

    A response mint szó választ jelent, ha jól láttam, akkor ez a frekvenciatartományt/átviteli tartomány jelentené, bármilyen divatos is a response szó; vagy legalábbis kellene, hogy azt jelentse -de majd a divathoz jobban értők megmondják.

    AVR-em specs alapján 10Hz-100kHz, egy Oppo 205-ös 160-ig is felmegy, de high-endnek hirdetett sztereó erősítő/végfokjaim 5-45, ill. 5-50 érzékenységgel bírnak csak.
    Az érzékenység és a frekvenciatartomány teljesen más dolgot jelent.
    Az érzékenység, ami általában dB, egy viszonyszám, amely a kimeneti és a bemeneti jelszinteket hasonlítja össze. Teljesítmény esetlén 10lg(pki/pbe), feszültség estén 20lg(uki/ube).
    A frekvenciatartomány pedig azt jelenti, hogy milyen frekvenciától meddig "visz át" az erősítő (és persze a széleket milyen csillapítással).

    Nem vagyok a specifikációk bolondja, de félő, nem mindegy, hogy a felharmonikusokat csak 50 kHz-ig ereszti át az analóg szekció, vagy ez a szám száz pluszos...
    Az igaz, hogy az erősítő 5hHz-50kHz között mondjuk képes megjeleníteni a felharmonikus-tartalmakat, no de mondjuk az ehhez kapcsolódó hangsugárzó az erre képes? Ezt is érdemes figyelembe venni. Hiába a 100kHz-ig átvivő csodaerősítő, ha a sugárzó 20kHz-nél megáll. Alul meg nehéz 20Hz alatti hangsugárzót beszerezni asszem'.
    A felharmonikus-tartalom az adott nem szinuszos periodikus jel visszaadásának jel-hűségéért felel. Minél magasabb a felharmonikus-tartalom, annál pontosabb a jel (ld. négyszögjel). De hogy ennek meddig (hány többszörösig) van értelme (hallhatólag), azt mondjuk nem'tom. De ez az elméleti háttere.

    [ Szerkesztve ]

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

Új hozzászólás Aktív témák