Új hozzászólás Aktív témák

  • bajnokpityu

    félisten

    válasz bkercso #81725 üzenetére

    Már pár éve időben számolnak a jobbak. csak ehhez vagy dsp kell, vagy óriási CPU teljesitmény. cpu még nincs elég erős, h realtime számoljon 8 csatit 16/48ban, de DSP van. datasat DSPje 96/24 * 8csatira képes.

    Ma olyan szoftverek vannak, amik már a hangszóró impulzus-válaszát a forrásoldalon javitják. Lásd emotiva xmc-1, datasat moziprocijai, trinov procijai. A jbl ezt nem forrásoldalon kezeli, hanem beépül a forrás és a végfok közé, trinov egy állítólag butitott szoftverét használva. Trinov meg zenelejátszót is csinál ezzel a teknikával.

    amd: nyilván olyankor jó, ha van valami kezelés, ha másodperc fölötti "zengés"idő van, mert még a DSP teljesitménye véges. arról nem találtam infot, hogy hány ms-t tudnak kiszámolni a DSPk, de egy átlag szobának 1mp alatt idejét még szerintem kiszámolják, ellenütemű jelként hozzáadják a forrás jeléhez. És igen, nyilván katasztrofális szobából ezek se tudnak csodát csinálni, pont a számitási kapacitás miatt. Valszeg ha túlzottan sokat kellene számolni adott szobában, akkor egyszerűsitik a számitást. Amikor i7-4790Kn próbáltam sztereot, akkor elég durván leterhelte a gépet.

    Ami még érdekes, hogy a dirac pl nem akar lineáris átvitelt. Logikusan ahhoz el kéne rontani a fázist, ami meg mozinál nem cél.

    [ Szerkesztve ]

    eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

Új hozzászólás Aktív témák