Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Dorian #97024 üzenetére

    De ez már nem "hifi általában" lenne...ez már "hájend"' általában lenne, de oda nem írnék az általad említett okok miatt. :D Akinek felsőosztályos rendszere van, az is tudja, hogy az audiofil és a belépő szint között igen nagy távolság van. Egy audiofil rendszer lehet hosszan hallgatható, muzikális hangú lánc, amíg egy belépő moziról ez semennyire nem mondható el.

    Autós hasonlattal...nekünk 5-ös BMW van, ami Ferrarik között nevetséges, de Trabanthoz mérve...? És nem a lenézés itt a lényeg (mert ilyenről szó nincs ), hanem a tisztánlátás. Ha tudod mire képes a rendszered, már félig nyerő helyzetben vagy. Sokan azt sem tudják, mi az a teresség, vagy színpad. Nem az lenne a fontos/abb, hogy bárki megtapasztalja ezt a rendszer általi "kifejezésmódot"? Én a fejlődést támogatom mindig, még akkor is, ha bizonyos értelemben néha fájó tud lenni.
    Még valami... ismerem a rendszerem korlátait. Ha valami nem jó, azt is tudom tudatosan javítani, kezelni, nem vaktában lövöldözök. Nagyon sokan viszont nincsenek tisztában azzal, hogy mitől jó vagy rossz a hangzásuk, hiszen kiadtak 200 ezret mozierősítőre, de mégsem szól jól úgy általában az egész cucc. És ha érkezik egy kérdés, hogy miért nincs basszus, miért nem tiszta, miért nincs elég dinamika, akkor titkoljuk el, hogy azzal a rendszerrel nem is lesz?
    Ismét autós hasonlattal élve....Ha egy Trabant nem tud felmenni egy hegyre hármas sebességi fokozatban, az nem azért van, mert rossz a gyújtása. Te most azt mondod, hogy állítson gyújtást, én meg azt, hogy vegyen erősebb autót. Nincs ebben semmi lenézés, sértés, vagy felsőbbrendűség. Az ilyesmit én is utálom és taszítónak tartom.
    Ja.. egy erősebb autó sem feltétlenül drágább ... :)

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák