-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Akik korábban többször rendeltek a Brandotól zöldet, esetleg tudják, hogy miért dupláztak rá az árra? Kértem tőlük árlistát, mert pl. szülőkhöz automatába nem feltétlen 4-5e/kg-os nyerskávét pörkölném. Illetve érdeklődtem a Yirga után, mert az mindig frissen érkezik, illetve szezonális, de igencsak közelíti paljoc pörkölt árait...
SirRasor: ha ez a fő szempont, akkor - minden irónia nélkül - egy szarvasi espresso masina lesz inkább a megoldás, ahhoz van "egyes szűrő" is. Hiába váltanál 2-es Brikkára, annak a produktuma tényleg egy személyre való.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Nekem az a tapasztalatom, hogy elég küzdelmes kihozni egy automatából a Brikka szintjét. Szüleim Saecoján ez nem is sikerült, a céges Jura tudta közelíteni. Valamiért az otthoni Saeco befullasztása nem sikerült még, hogy jó csöpögősen jöjjön le a kávé, de megy majd egy átnézésre Pécsre.
A céges már egész jókat mutatott, de Brikkára jellemző tömény eszenciát még abból sem sikerült kicsalni. Persze ha választanom kellene, hogy mi legyen a kettő közül a hétköznapok hőse, akkor az automatát választanám, mert - szerintem(!) - annyival nem rosszabb, mint amennyivel kényelmesebb.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz
mester6 #58623 üzenetére
Szerintem csak macera vele foglalkozni, mert a pörkölt termelésükhöz képest elenyésző mennyiség lehet (szerintem naponta több tonna, legalábbis 150kg körüli gépeik vannak, több).
Keresztapper: még csak szemrevételezés, illat, illetve pörkölés alapján tudok véleményt alkotni a Danettis kávéról, de az eddig nagyon pozitív. Az etiópra már nagyon kíváncsi vagyok, azt próbáltam helyben is frissen pörkölve.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Daneeka #58651 üzenetére
+1
A Majort csak akkor szedem szét és tiszítom, ha kést cserélek, és az mostanában elég gyakran volt.
Illetve ha nem zizegnék, akkor félévente egyszer kisöpörném a port belőle, de csak hogy a menet szép tiszta legyen az állítógyűrűn.
Tesco passz, de a Paljoc Finestest Colombiát erősen ajánlom.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
Keresztapper #58715 üzenetére
Ez így van, ezzel a lehetőséggel gyakran élek is.
Az elején még koffeinmentest toltam, de rájöttem, hogy mindegy, mert bármikor elalszok egy kávé után. Kivételt képez a filter, az még hozza a kötelezőt 2 deciből.
vTamas35: Köszi, ez jó hír. A képedről ütősebb volt, mint a termékfotón.
Egyébként nálam most a közepes MOAK csésze a favorit. Tetszik, hogy a dupla csak félig tölti meg a poharat. Csak azt sajnálom, hogy azt nem az Ancap gyártja nekik, mert az espresso és cappu csésze érezhetően minőségibb.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Biztos nem fogok annyival korábban kelni, hogy itthon ihassam meg a kávémat.
Annyit teszek az ügy érdekében, hogy párom kapja először a kávéját tejjel, utána hagyom megint beállni a GC-t, aztán jövök én.
Hami33: Akárki akármit mond, ezek szervizigényes gépek. Ha már automata, akár irodába, akár vendéglátó helyre, akkor inkább egy felújított, garanciális Jurát vennék, amihez szükség esetén bármikor van alkatrész és szerelő.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Ezeknél menüben állítható az őrlemény mennyisége, azt érdemes még feltolni maxra. Ha savanykás, gyenge, akkor még a hőfokot lehet emelni.
A Segafredo Intermezzot pedig gyorsan felejtsd el, az igazi trágya kávé (bocsi, leírhatatlan ellenszenvet táplálok irányába, borzalmas a minősége). Pall Yotz-tól Get Up!, vagy Pacifictől javasolnék egy közepes blendet, továbbá Danettitől TT 7030-at illetve 8020-at. De ha minden kötél szakad, akkor egy mezei Omnia is jobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Szerintem elég nagy különbségek lehetnek. Egyrészt ezekben is van kosár, illetve egy felső szűrő, kialakításuk pedig elég hangsúlyos. Továbbá az sem mindegy, hogy milyen "tölcséren" keresztül tolja rá a forró vizet az őrleményre, mennyire tudja átáztatni a teljes keresztmetszetet.
-
Bazsee71
őstag
válasz
sortiefish #58793 üzenetére
Jó ár érte, utóbbi időben mentek csak ennyiért. Kis barátkozás, és igen jókat lehet vele produkálni.
-
Bazsee71
őstag
válasz
vTamas35 #58812 üzenetére
Vagy a Bialetti Mukka Express.
Nem iszunk itthon capput, de egy ilyenem egyszer lesz. Lehet ősszel be is szerzem a taljánoknál.
-
Bazsee71
őstag
Székesfehérváron tudtok jó kávézót ajánlani?
-
Bazsee71
őstag
Hát pedig én is ezt mondanám. Elég szopóka ezeket a gépeket szétszedni, illetve sok hibája rejtély, így nem nagyon vállalják olcsóbban. Lehet egy alap generál megvan egy 10-esből, de azt otthon is el tudja végezni. Átnézett alatt ne azt értsd, mint fragolánál. Itt nyomnak rajta egy citromsavazást, kipucolják a központi egységet, és ha jön a kofi, meg nem ereszt, akkor felújított/átnézett.
vicces: Szüleim jártak így nyaraláskor, szerencsére nem úgy készítik a kávét, mint mi, hagyták a konyhában kotyogni...
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz
sortiefish #58965 üzenetére
Ne generáljunk pletykát.
Tudtommal csak nálam van ilyen gondja a Major menetemelkedése miatt, Dewláék a ZM-mel állítólag igen jó espressokat húztak.
Egy új darálónak, gyári késsel ilyet nem nagyon illene produkálnia.
Toobee: Ez a műanyag csatorna vezeti le az őrleményt a karhoz? Nem valami biztató kialakítás. Annak a felső műanyagnak gondolom a rögöket kellene megszüntetnie, nem feltétlen kellene megfognia az őrleményt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz
sortiefish #59011 üzenetére
Én azért örülni szoktam, mikor a kényszer használat után elcsomagolhatom a Brikkát, és a GC-n húzhatom a napi kávét.
Rendo84: Egy átnézést megér, de nem feltétlen lesz vele baj. Ezek kemény hőterhelés mellett is évekig bírják a strapát.
sz.zs.: Megerősítem, az Intermezzo gusztustalan!
Danettitől viszont érdemes lehet próbálgatni a blendeket. Illetve továbbadom a stafétát adp-nek, hogy a Break Rosso-t lefikázza.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz
sortiefish #59056 üzenetére
Inkább egy ezres, 100x jobb a gyári, mint az utángyártott. Mind élettartamra, mind tömítésre (az utángyártottal nekem eresztett, ha nyitott kart használtam).
Milyen darálót használsz?
-
Bazsee71
őstag
válasz
Toobee #59074 üzenetére
Lehet ebben lesz a ZM kés megoldása a Majornál, mert ugyanez a helyzet. Kell egy kúpos kialakítású súly, ami a babok szerepét tölti be. Ez legalább állandó is lenne.
Egyébként csatlakozom bajnokpityuhoz, szerencsére a Majorral sem tapasztalható semmi spriccelés (csak nyitott kart használok).
-
Bazsee71
őstag
válasz
sortiefish #59079 üzenetére
Ez sajnos nem oldja meg a problémát.
Parci: a tapasztalatlan kollégák inkább ne nedvesítsenek kávét, még a végén véletlenül többet kap az Atom.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Erre kíváncsi lennék, AP tuning espressora (Primo).
Kellene valaki, aki mostanában jön haza az egyesült államokból, mert majdnem 60$ lenne ide a posta.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
radi8tor #59137 üzenetére
Számomra már megnyugtató az eredmény, mert egyrészt 2 napig állt a víz a bojlerben (nálam 1 napot sem ér meg), illetve a kávé szűrő hatását sem vettük bele, ami nem elhanyagolható.
Egyébként az a baj, hogy az arányokkal van eltévedve a többség. Aggódunk azon, hogy mennyi alu oldódik bele 60 ml italba, miközben literszámra isszuk a bolti tejet, üdítőket, tömjük magunkba a minden földi jóval dúsított felvágottakat, sajtokat, kenyeret, nem mellesleg többségében nagyvárosban élünk, szívjuk a friss és üde levegőt. Persze ez most nagyon durva általánosítás, de remélem a lényeg átmegy.
-
Bazsee71
őstag
Én azért mindig kétkedve olvasom, hogy ezekből a "bolti" szemesekből milyen csodákat lehet kihozni. Persze a helyén kezelve biztos megállják a helyüket, azért rákérdeznék, hogy referencia kóstolást szoktatok jobb helyeken csinálni?
Saját tapasztalatom az, hogy az általam elvárt szintet sajnos még csak közelíteni sem tudják. Persze nem a Szarvasin főtt Bravos a mérce. Állítgatáskor, kíváncsiságból nagy ritkán én is borítok ilyen kávékat az őrlőbe, de mindig az a konklúzió, hogy ez bizony még mindig nem finom.
jolti: Nekem sem jelennek meg a képek.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz
jveres #59216 üzenetére
Én vállalom, hogy lusta vagyok, és nem kívánok még rögmentesítéssel is foglalkozni. Egy használtan 20 ezres CM702-esnek még elnézem, de szerintem ne kelljen magyarázkodni amiatt, hogy egy drága ipari dögtől ez miért elvárás. A telefonomnak se nézem el, ha döcög a rendszer, pedig igazából arra is ráérnék...
-
Bazsee71
őstag
válasz
jveres #59221 üzenetére
Ezért kell egy rögmentes daráló.
Egyengetőt próbáltad már, vagy csak így elvi síkon nem látod értelmét? Bátran javaslom, akkor ez nem lesz kérdés.
vTamas35: Nekem Keresztapper-féle Puck Perfecter, és mellé Fragola-féle Palmtamp van. Major nem rögösít, a WDT-t meg vagy fél éve elhagytam. Csak nyitott karral húzom a kávét, így elég magabiztosan ki merem jelenteni, hogy az ízek mellett a lefolyás, egyenletes áztatás is teljesen rendben van, nem kell ennél több vudu.
És minden kötekedés nélkül írom, hogy ha olyan darálóba futnék bele, amivel megint a WDT-vel kellene vacakolni, annak tuti mennie kellene a háztól.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lovelec Teraka 630Wh 95Nm. Tuningolt Ebike
- JÉZUS EVANGÉLIUMA - bármi megtanulható, ha: akarom-hiszem-tanulom-csinálom-tapasztalom-megértem-élem
- Új Helly Hansen Nordvik 2 ébenfekete gumicsizma (47-es méret)
- Új Givenchy Gentleman Réserve Privée EDP 100 ml
- Touroll S1 elektromos kerékpár (750W teljesítmény, 100 km hatótáv, 7 sebességes váltó)