-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz bugizozi #56021 üzenetére
Próbáltam utazáshoz 60ml-es mézes üvegbe előre őrölni kávét, de ahogy tapasztaltam 2-3 nap alatt kifúj, sajnos nem járható út. Nem tudom van-e rá keret, de érdemes lenne beszerezni egy Hario Skerton Plus kézi őrlőt, és frissen pörkölt szemes kávét. Szemesként még mostohán tárolva is lassabban döglik, illetve sokkal minőségibb alapanyagokhoz juthatsz hozzá.
Illetve ha szánnál rá többet is, akkor 30e forintért már motoros daráló is van a Graef CM702 személyében.
Tudom, a kotyogós hétköznapok után ezek elég durva tételeknek számítanak, meg túlzásnak tűnhet hozzá, de Szarvasin próbálva is sokkal jobb volt a végeredmény frissen őrölt, frissen pörkölt kávéval. Ha megléped valamelyik őrlőt, akkor ezek már egy későbbi komolyabb presszógéphez is alkalmasak, ha elkapna a gépszíj.
-
And06
aktív tag
válasz bugizozi #56021 üzenetére
az őrölt kv kb 3 perc után "bedöglik" = kevésbé érezhetők az izjegyek, és pl espresso esetén nehéz csapolni, nem lesz crema stb.
a kotyogó nem ilyen érzékeny, de azért ott sem árt a friss kávé. vannak különféle technikák a már bontott kávé tárolására, de azok inkább szemesre vonatkoznak. próbáld minél kevesebb levegővel együtt tárolni és lehetőleg hűvös páramentes helyen.