-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mano66
senior tag
válasz SoundON #76682 üzenetére
Ha nincs Silvia-d inkább ne írtál volna semmit.Most az enyémen PID 122 fokon.A fejnél mért 90,1 fok.Kávé P&J Locavore blend. Krémes nagyon finom.El kell fogadni,hogy a Silvia teljesen más mint a GC.
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
qvik27
tag
válasz SoundON #76682 üzenetére
Einstein azért talán nem kellene hozzá - de nem értettelek félre
Hőtani értékekből, mérésekből és összefüggésekből egész jó közelítéssel lehetne kalkulálni, főleg PID nélküli esetben. Ha már PID is van, akkor bele kellene venni a mérési helyen vett hőmérséklet változást és a PID viselkedési karakterisztikáját - ez meg ugye függ a tanítástól.
Két dologban majdnem teljesen bztos vagyok:
1. A meglehetősen nagy hőmérséklet különbség a fej és a bojler között nem egészséges;
2. Temperáló csapolásokkal a kávékészítés előtt ezt a különbséget jelentősen lehet csökkenteni: a fej melegszik, a bojlerben pedig keveredik a víz.Szóval én biztosan nem kergetném 98°C fölé sehol a víz hőmérsékletét, hanem inkább a homogénebb hőmérséklet eloszlásra törekednék.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest