Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz cigam #16973 üzenetére

    Ja, a Caps lock-os problémát azzal fogják végül lezárni, hogy a támogatása megszűnt a verziónak. Ez is csak a telepítőnek a hibája (Live rendszeren), nem is a disztróé. Canonicaltól erre lehet sajnos számítani. Ezért is írom másodszor: cégekre ne várjunk. Meg azt sem értem, hogy rendszeresen látlak az Arch topikban, ezek szerint használod, akkor minek az Ubuntu? Archon nem hibás a telepítő, mivel nincs neki, a Caps Lock meg tökéletesen működik minden nyelvű kiosztással, mindenféle felület alatt, legyen az Wayland vagy X.org.

    Egyébként még a frissességhez úgy általában: mostanában a kiadás alapú, konzervatív disztrók kevésbé vannak lemaradva verziókban, mint pl. 5 éve. Tehát valamennyire ők is érezték ennek a szükségét. Sőt, már azt az alapelvüket is megszegték, hogy adott kiadás esetén csak hibákat foltoznak, meg biztonsági réseket, a csomag főverzióját nem léptetik. Ma már bőven léptetik a csomagokat is főverzióban (lásd az 5-ös kernel Linux Minten), hiába a kiadásalapúság, meg esetleg az LTS. Tehát valamennyit kicsit rollingosodtak, igaz csak apró mértékben, nem annyira hogy akár csak félrollingnak lehessen nevezni, de látható elmozdulás lett egy ilyen irányba. Mielőtt gfx-kolléga ezen viccelne, nem én írtam nekik levelet zsírpapírra. Maguktól jöttek rá, hogy ez több felhasználónak is fontos, hogy ne legyenek túl elavultak a csomagverziók. Gondolom ez azzal is összefügg, hogy egyre többen linuxoznak, és a tömeges igény jobban megugrott a verziófrissesség irányába. A sok újonnan, Windowsról jött felhasználó leginkább játékra, multimédiára használja a gépet, tipikusan Wine, Steam is fent van a gépen, meg VLC, Kodi, hasonlót csapatnak, ezeknek meg pl. kapásból fontos.

    Ami meg a git-es kódokat illeti: a Sway WM fejlesztői részéről az a hozzáállás, hogy hibabejelentést el sem fogadnak egyáltalán, a legutolsó stabil verzióhoz sem, csak akkor lehet hibát bejelenteni, ha az a legutolsó git dev ágban is fennáll. Egyébként az a reakció, hogy a user frissítsen git dev ágra. Magyarán teljesen rolling rendszerben tolják, a „stabil” kiadások csak azért készülnek (ez is ki van írva az oldalukon), hogy a kiadás alapú disztróknak legyen miből saját igényüknek megfelelő csomagot csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák