Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz koko1238640 #110182 üzenetére

    1, Bejelentés: elvileg a TBSZ feltöltése (min.25.000Ft) automatikusan kapsz a secure message centerbe egy certification-t, amit ügyfélkapun beküldesz a NAV-hoz, amire kb. 2 nap múlva jön a válasz, hogy tudomásul vették.
    2,Adózás: pont azért jó a TBSZ, mert nem kell vele foglalkozni, de ha mégis, akkor: minden egyes kereskedés vételi és eladási oldalát forintosítani kell, majd a nyereség után 15% szja-t befizetni. A bevalláson megkeresed a megfelelő sort, és beírod. Külföldi árfolyamnyereség v vmi ilyesmi.
    Osztalék: a jóváírás napján érvényes HUF árfolyammal átváltod, és ha nem vontak forrásadót (usa fog) akkor 15% szja.Ez normál szla, TBSZ-nél ahogy #110184aAron_ írta.
    Itt egy egész jó összefoglaló: Tőzsdei adózás
    3-4 passz, majd vki segít :)
    5, ha ebben látod a nyereséget, akkor ok. Arra figyelj, hogy a rövid kötvény etf gyorsan veszít majd az értékéből/kmatából, ha a FED elkezdi vagdosni a kamatokat. Most még jól fizet a 3-12 hónapos T-Bill, de már árazzák a csökkentést. Én megvettem magát a T-Bill-t, az tuti annyit fizet, amennyit vételkor látsz.

    Viszont ismét kötvény: próbaképp akartam venni egy, azaz 1 db 2026-os Strips Principal Note-ot, de nem tudtam, záráskor lejárt az ajánlat, pedig az aktuális eladási ár fölé lőttem pár centtel a vételi ajánlatot. Írtam a supportnak, hogy mi van, mire az volt a válasz, hogy kis tételnél adjak meg magasabb árat (kisebb hozam), vagy vegyek nagyobb mennyiséget. Konkrétumokat nem mondhatnak, mert az már tanácsadás lenne.
    Van vki, akinek sikerült ilyet, vagy bármilyen us. kötvényt venni?
    Azt olvastam, hogy az ilyen kötvénynél 10.000$-os lépcsők vannak, és 100.000$ alatt nem foglalkoznak az eladók az ajánlattal. T-Bill-t rögtön megkaptam, mert ott nem volt gond a limittel, de ebbe nem akarok ennyi pénzt pakolni.

    [ Szerkesztve ]

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák