Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz buherton #40826 üzenetére

    Összefoglalva:
    -3hete is érdekükben állt megegyezni.
    -Nem azon dőlt be totálisan az olaj, hogy nem vágtak.
    -Azon dőlt be egyrészt, hogy mindenki annyit termel innen ami kifér a csövön. És jópár OPEC tagállamnak főleg SzAnak nagyon vissza volt fogva már eddig is a termelése.
    -Azon dőlt be másrészt, hogy bedőlt a fogyasztás. US, EUban kvázi leállt légiforgalom. Tippre mára a korábbi fogyasztás 80% kiesett. Ahol mindenki HO van ott a személyautó forgalom töredéke annak mint ami volt. Nem tudom mennyivel csökkent az olaj felhasználás de jelentősen. Ahol pedig teljes karantén van ott lényegében bezsakadt a fogyasztás.
    És erre még rájön, hogy ha leáll az ipar megint sokkal kevesebb olajra van szükség....

    Tehát jön +2-5millió hordó kitermelés növekedés és vele párhuzamban egy masszív pl 10millió hordós fogyasztás csökkenés. Úgy hogy már egy hónapja is túltermelés gyanus volt a piac.

    Az olaj árát jelenleg még fogja a remény. Fogja, hogy US fullra feltölti a stratégia készleteit. 10nap és teli lesznek. Aprilis 1től indul a felfuttatás. Ha 1hónapig ez megy még a tankerekben is tárolni fognak.

    Ami fellfele mutat:
    -A világgazdaság 6-36hó alatt fel fog állni. Újra mennek a repülők, megejelenik a kereslet.
    -A shale kitermelésbővítés már most veszteséges. Nem bővítenek. Viszont a korábbi bővítések/repesztés/ még 0-18hónapig termel. A piac kiegyensúlyozza magát. Ilyen árak mellett a shale kitermelés lassan leáll.

    Na most innen nekem X akta. Avval egyet értek, hogyha elmegy a vírus visszaáll minden shale leáll visszamennek az árak min 40$ra. De hogy a köv héten 1-3hónapban merre megy az x akta. Simán lehet beesik a jelenlegi ár felére...

    Jah 0án van a minimál shortom. Egyelőre tartom.

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák