Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz SzGee #54957 üzenetére

    Látom kiegészítetted a hsz-t, ha megengeded pár gondolatot ezek közül néhányról hozzáfűzök, hátha mondok olyat amit eddig nem tudták vagy nem vettél figyelembe.

    IWSZ iShares Edge MSCI World Size Factor UCITS ETF
    IUSN iShares MSCI World Small Cap UCITS ETF

    Ez a kettő gyakorlatilag ugyanazt csinálja, nem biztpos hogy van értelme mindkettőnek, de egyébként egyik se az igazi, mégpedig azért, mert a small cap önmagában nem túl jó, mert a small cap growth a legrosszabb a mátrixban a 9 féle kombináció közül. Ami a small cap közül jó és nagyon megéri, az a small value. Így viszont vegyesen tartod, és egyik negatív hatása kioltja a másik pozitív hatását, szóval nem valami jó biznisz.

    ZPRX SPDR® MSCI Europe Small Cap Value Weighted UCITS ETF
    ZPRV SPDR® MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF

    Ezzel szemben ez a kettő, pont az előző miatt, nagyon kiváló választás, magas a regressziójuk size, value és profitabilitásra is.

    IWQU iShares Edge MSCI World Quality Factor UCITS ETF

    Ez sajnos meglepően rossz értékekkel bír, sajnos csak a profitabilitási mutatóban pozitívan regresszív, a többiben nulla és negatív, nemrég találtam én is erről több infót, én személy szerint el is dobtam, már nem is tartok ilyet. A fő gond a metodology-jével egyébként az, hogy bármi áron vesz jó minőségű cégeket, ezért eléggé magas értékeltségűek a benne levő dolgok.

    Így ezt akartam hozzáfűzni, a szektorspecifikusakat én nem pártolom úgyhogy arról nem jegyzek meg semmit :D
    Egyébként szerintem sok ez a 16 féle, mi mögötte pontosan az alapkoncepció, ami miatt okvetlen kell ennyi?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák