Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz Veron #55579 üzenetére

    Az attól függ mennyit keresel, van-e gyereked amire ez a jövendőbeli 800 ezer ajándék majd érvényesíthető, illetve hány gyerek után veszel jelenleg igénybe adókedvezményt, esetleg van-e nyugdíjmegtakarítás amire szintén igényelsz vissza.
    Vedd az egész éves bruttó fizetésed bónuszokkal stb együtt, annak vedd a 15%-át, ez a befizetett SZJA-d. Például keresel évi 10 miliót, akkor a befizetett szja-d 1,5M. Ebből levonod az adókedvezményeidet. Pl van 2 gyereked akkor havi -40k, az 1 év alatt 480 ezer, tegyük fel más címen nincs adókedvezményed de ha van azt is számold fel. Így az 1,5M-ből levonod ezeket az év közi kedvezményeket, jelen esetünkben ez így lesz 1,02 M. Ebből te visszakapsz 800 ezret ha meglesz a megfelelő GDP. Vagyis hagysz az asztalon 220 ezret. Ezt kihasználadnó megéri még 750 ezret Ep-be fizetni, így már csak 70 ezer marad az asztalon. Az még akár NYESZ-el meg lehet menteni.
    De ahogy lkátod, amennyiben kevesebbet keresel előfordulhat, hogy a 800 ezer levonása után már nem marad fennmaradó pénz, vagy adott esetben még a 800 ezer sem fog kijönni vagyis kevesebbet fogsz még azton a jogcímen is kikapni, ekkor nem éri meg EP-zni mert oda történő befizetésnél vannak költségek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák