Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabroncka

    addikt

    válasz aujjobba #55578 üzenetére

    Értem amit mond mind kettőtök, a kiszámolót is ezért linkeltem! Azt magyarázták, hogy 1 személy maximum 800-at kaphat vissza (mivel beleszámolja az adó visszaigénylést is), akkor nem igényelhetsz vissza 1,5 milliót, mert Összesen maximalizálva van a plafon. Ez sincs normálisan megmagyarázva, megint!

    "A visszatérítés összegének viszont lesz egy felső határa, ezt az átlagjövedelemnél húzza meg a kormány. Az éves átlagjövedelem szja-tartama 800 ezer forint, ez lehet a legnagyobb összeg, amit egy ember visszakaphat."

    Én a visszaigénylést összesen értem: talán a telex-en jól van számolva, szinte biztos, hogy a pénztárakat is beleszámolják!

    index: Nagyobb esély van arra, hogy az átlagbérig mindenki igénybe veheti majd a visszatérítést, vagyis lesz egy plafonja az összegnek. Ez azt jelentené, hogy az átlagbér utáni mintegy 756 ezer forintos szja-t veszik alapul. Így egy kereső esetén egy gyermek mellett 636 ezer, két gyermek esetén pedig 236 ezer forint járhat vissza azoknak, akik az átlag felett keresnek. Két kereső esetén az átlagbér felett pedig egy gyermek után 1,4 millió forint lenne a plafon, két gyermek után is több mint egymillió forint, három után pedig 424 ezer járhatna vissza.

    [ Szerkesztve ]

    "in medias res"

Új hozzászólás Aktív témák