Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz KMT #55617 üzenetére

    Én egyébként ha megkérdezné tőlem egy 18 éves, éppen versenyképes szakmát adó egyetemet kezdő fiatal, hogy mit tehet hogy vehessen egy jump startot, én azt mondanám neki hogy egyetem alatt koli, rice and beans, amint lehet szakmai munka, +11 félév diákhitel 1 amit be lehet tolni MÁP-ba ahogy megkapja. Mire megszerzi a diplomát kell hogy legyen ilyen módon annyi pénze, hogy az első munkahelyén a próbaidő letelte után tud venni egymaga egy garzont (az összeszedett pénz önerő+vésztartalék, valamennyi hitel).
    Ehhez mondjuk annyi szülői segítség elég hogy az 5,5 év rice and beans egyetemi időszak kötségeivel megtámogassanak (Ez véleményem szerint 50-60 ezer Ft, ennyit vagy a szülei tudnak adni de ha ők nem akkor biztos hogy megkapja szoctámként mert akkor rászoruló az illető).
    Valószínűleg ez vezet a legkedvezőbb eredményre, mégis valószínűleg 10-ből 9 fiatal nem merné meglépni.
    Ha nem gyűjt az ember egyetem alatt kezdőtőkét, nincs nagyobb szülői támogatás, kikerül az illető albérletbe és ha nem keres egyből milliókat, elég hosszú grindolós időszak következik ahol már csak baby steppekben lehet haladni és ez vezet oda is hogy sajnos harmincegynéhányéves korig kb esélytelen a saját ingatlan.
    Én saját magamból kiindulva szentül hiszem hogy az egyetem alatt meg lehet alapozni a dolgokat, persze ehhez olyat kell tanulni amire már egyetemista korúak személyében is van kereslet, pl mérnök, IT stb. illetve ez mellett céltudatosan kell ezt az irányt küldeni. Ez nyilván jár valamennyi lemondással is bulik stb tekintetében ahogy azt én láttam.

    Azzal egyébként egyet értek, hogy bizonyos esetekben kénytelen az ember kockáztatni mégha feltétlen nem is lenne racionális mert máskülönben nagyon elhúzódna a folyamat. Elvégre a fentebb általam lefestett történet is elég erőteljesen marginos.

Új hozzászólás Aktív témák