Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz KMT #55621 üzenetére

    5,5 év alatt kamatok nélkül is több mint 8 milióról beszélünk. kamatokkal és ha melózol is mellette lazán összejön egy 10-12 Milla és akkor még nem is beszéltük nagyon extra kiugró paraméterekről. És akkor még nem is beszéltünk havi 30-50 ezer ösztöndíjról, amit akár a megélhetési színvonalad emelésére is fordíthatsz és akkor nem is olyan rossz a matek meg az érzés.
    A törlesztője ennek fix kb 20 ezer a munkábaállásod első 2 évében (a minimálbér 7%-a utána meg a jövedelmed 7%-a), szóval ez annyit nem csökkent a hitelezhetőségeden. Feltétleezve persze, hogy olyan dolgot tanulsz amivel legalább 300-350 kezdőt megkapsz az egyetem utántól (ennyit egyébként egyetem alatt is tudsz keresni, pláne a végefele, ez persze megint szakma, terület függő).
    Az esetek többségében egyébként az önerővel van a baj és nem a jövedelem terhelhetőségével. Erre ez jó megoldás, el fogják fogadni, nem fogják megkérdezni hogy az neked honnan van mikor lakást veszel.
    Az meg, hogy van-e így értelme? Szerintem nem attól jó és emlékezetes az egyetemi évek hogy 150 ezres albérletben laksz és a legdrágább hobbikat űzöd illetve legdrágább helyekre jársz/a legdrágább dolgokat veszed.

Új hozzászólás Aktív témák