Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz PredatorZoli #55895 üzenetére

    Nem kell már most a sajátot megvenni. Ha most vesz egy befektetős kis lakást, akkor 5 év múlva pont adómentesen el tudja adni, hogy aztán sajátot vegyen.

    Persze ennek azért bőven van kockázata, ez nem diverzifikált befektetés forma, illetve a kiadás sem kockázatmentes (sőt). Cserébe az ingatlanpiac az kevésbé optimális mint a tőzsde, sokkal könnyebb "megverni a piacot". Az extra belefektetett munka jobban meg tud térülni. A tőzsdénél hiába ásod bele magad nyakig a részvény elemzésbe, 5 éves távon garantáltan full kaszinó marad még.

    A devizakockázatot te jelentősnek érzed?
    Nézz vissza historikus adatokat EURHUF, USDHUF keresztekre. Na pont annyira kockázatos, mint amit ott látsz.

    Az nem inkább plusz biztonság, hogy nem kis országunk saját, általában gyorsabban inflálódó és labilisabb árfolyamú devizájában lenne a pénz?
    Azért nem, mert ha jól értem az ismerősöd idehaza akar venni, forintért. Szép és jó, hogy pártunk és kormányunk jópár éve (sikeresen) játszik a forintgyengülésre, de ez azért nincs kőbe vésve. Pláne, hogy soktényezős a devizapiac is azért, nem csak a magyar kormány aktuális hülyeségei vezérlik a forint árfolyamot. Amcsiban monetáris politikában bekattan valami 4 év múlva és lenyomják masszívan negatívba a hozamkörnyezetet, a haverod meg csak leshet, ahogy elolvad az USA REIT hozama pont lakásvásárlás előtt.

Új hozzászólás Aktív témák