Új hozzászólás Aktív témák

  • torma99

    aktív tag

    válasz vans? #60261 üzenetére

    Ha forintban kapsz fizut, akkor egy remek pillér, amit esetleg sokan nem látnak be, mert all or nothingban gondolkoznak nem széles diverzifikációban.

    Ha euróból jön a jövedelem, akkor meg fogd meg az EURHUF+trz. díj változást, meg a babakötvény hozamát, illetve, hogy miben szeretnéd felhasználni, mert ha euróban, akkor majd vissza kell váltani. Dobáld be excelbe és nézd meg milyen esetekben vált volna be, vagy sem. Pl. most az elmúlt két évben eurból babakötvénybe bukó, de ha megnézel 10-15 évet, mert mégis csak egy extra hosszú konstrukció meg lehetséges, hogy pozitív.

    Nekem mint forintban keresőnek egyértelmű, hogy tandíjra, nyelvvizsgára, erasmusra, sőt ki tudja, lakás önrészre is tolom bele a pénzt, ami tuti nem kell, mert egy hivatalos inflára 3% reálhozamot fizető konstrukció, szerintem bolondság nem kihasználni ezt is. Nem a bohóc extra jóváírást kell nézni, ahogy más konstrukcióknál sem, mert 10 év gyűjtögetés után, sőt igazából aki komolyabban tud betenni már az első befizetés után eltörpül az a pár ezer forint, amit extrán a mák elhelyez pluszban.

Új hozzászólás Aktív témák