Új hozzászólás Aktív témák

  • Vision

    veterán

    válasz Kukipapa_rr #69197 üzenetére

    Értem, hogy mire akarsz kilyukadni, de itt a különbség a tömegszerűség. Ha ez tényleg ennyire egyszerű lenne, akkor korábban nem lettek volna buborékok, és kipukkadások.

    Az ingatlannak addig van "belső értéke", amíg ki nem derül, hogy egy mérgező szeméttelepre építették (true story).

    Ez igaz, viszont ez az ingatlanok szemmel nem látható töredékét érintik csak. Mi pedig komplett piacokról beszélünk. Szóval ennek akkor van értelme, ha arról beszélünk, hogy mondjuk a budapesti belvárosi ingatlanpiac túlárazott, buborék jelleget mutat ezért, meg ezért, meg ezért. Az teljesen irreleváns ebből a szempontból, ha mondjuk a Király utcában megsüllyed egy bérház, és lakhatatlanná válik.

    A részvény is addig, amíg elhiszik róla, hogy működik, szükség van rá, növekedni tud (ld. Netflix, Nokia stb.).

    Igen, de ismét diszkrét termékekben gondolkodsz, nem egy egész piacról beszélsz. A Nokia lehet, hogy beszakad, de mellette 1000 másik hasít. Most is vannak jól teljesítő részvények, amelyek mögött fundamentális háttér van (pl. olajpapírok).

    Az aranynak, gyémántnak addig, amíg ritkák.

    Ezernyi másik ritka ásvány/fém van, de ezekre van kereslet, ráadásul vagy növekvő, vagy konstans. A kínálatról tudjuk, hogy nem fog jelentősen növekedni.

    Talán úgy lehet megfogalmazni a legjobban, hogy ezeket az eszközöket azok is fogyasztják, akiknek eszükbe sem jutott soha befektetni bármibe is.

Új hozzászólás Aktív témák