Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz axioma #69207 üzenetére

    Legegyszerűbb és legnagyszerűbb befektetés kispénzű embereknek (akik jól képesek felhasználni/beosztani az idejüket valami értelmesre helyette) a házimunkák meg egyéb időrabló tevékenységek megvágása, automatizálása.

    Egy mosogatógép, egy akkus rúdporszívó, egy szárítógép (ez elsősorban szőrös kisállat tulajoknak ajánlott) heti sok órát tud spórolni az embernek. Átlagos jövedelem mellett is simán megtérülő befektetések ezek már 1-2 éves időtávon, ha leszámolja az ember órábérre a felszabaduló időt.

    #69211 concret_hp:
    +1, illetve pontosítanám arra, hogy hobbi/munka.

    Anyukámnak mániája volt az otthon, kertben termesztés. Bődületesen sok energia ráfordítás leginkább kudarc élményért a végén, miközben jellemzően sokkal többet költ rá az ember, mintha megvenné boltban ugyan azt. Az se teljesen igaz, hogy "magadnak termesztve legalább tudod, mit eszel", mivel ugyanúgy szénné kell permetezni mindent, mert amúgy teljesen kuka lesz a kártevők miatt. Ha kihívsz valakit megcsinálni buktad is a "legalább tudod" kitételt (meg még extra rosszabbul jártál anyagilag), ha meg magadnak permetezed akkor laikusként vagy túl keveset, vagy túl sokat fújsz, pont rosszabbul jársz megint csak a bolti tökéleteshez képest.

    Mint hobbi nincs ezekkel gond, csak tudni kell akként kezelni, nem pedig megideologizálni, meg túltolni orrvérzésig "mert majd milyen jó lesz".

Új hozzászólás Aktív témák