Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz avl #74109 üzenetére

    Én a fejemben a saját magam részére meghatároztam négy féle szenációt. A legjobb a D-lenne, aztán a C és a B, és végül legkevésbé az A.

    A, Ebben a szenárióban nem újul meg az amerikai adóegyezmény(megszűnik helyébe lépő egyezmény nélkül) valamint az IB nem csinál TBSZ lehetőséget:
    Ebben az esetben az Erste, a Random és a KBC-vel operálnék teljes egészében. A három közt 40-40-20 %-os megoszlásban helyezném el az eszközöket (2-2-1 évi TBSZ számla)
    Ebben az esetben persze a befvédelem kompromisszumos elég erősen, pláne ha a Random meg az Erste összesen csak 1 BEVA-t ad a beolvadás miatt.

    B,Itt az az eshetőség érvényesül, hogy adóegyezmény ugyanúgy nuku, de legalább az IB csinál tbsz-t. Ekkor az IB-Erste-Random-KBC-vel fogok operálni, és köztük a megosztás 40-20-20-20% (2-1-1-1 évi TBSZ-ek). Itt a BEVA javul, több szolgáltató miatt magasabb diverzifikáció de az egész magyar felügyelet.

    C, Itt az a feltételezés, hogy lesz adóegyezmény ami befektetési szempontból olyan lesz mint mostani, de IB nem csinál TBSZ-t. Ekkor az Erste, Random, és KBC mellé csinálnék Tradestationt és Tasty-t is, és az alábbi arány lenne: 33% Tradestat, 33% Tasty, 14% Erste, 14% Random, 7% KBC. Ez már egy egész jó szenárió.

    D, Legideálisabb eset, Van adóegyezmény és IB TBSZ-is. Ekkor az összes eddig említettnél lenne számla, az arány pedig: 33% tradestat, 33% tasty, 14%IB, 7% Erste, 7% random, 7% kbc.
    Ekkor a biztosítások is nagyon jó balanszban lennének és magasab volnának.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák