Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz szabi__memo #76463 üzenetére

    Azért 1 elemes, mert egy fő szempont volt az egyszerűség és még az összeg is akkora volt, ami végsősoron még nem okvetlen követeli meg a több elemet (noha már éppenséggel némi értelme lenne, mert annyira nem is kicsi pénz).
    Továbbá azért is 1 elemes, mert jelenleg úgy gondolom, hogy létezik olyan ETF, ami egymagában is megállja a helyét és teljesíti az elvárásokat. Valamint véleményem szerint ennél jobb portfoliot csak 6-7 elemmel lehet csinálni, ami ide mindenképp sok lenne.
    Alapvetően véleményem szerint ha valaki 1 elemmel dolgozik, 2 opció jöhet szóba. Az egyik elég kézenfekvő, VWCE...
    De azért inkább a JPGL, mert ez is gyakorlatilag globálisan diverzifikált, de sokkal többet nyújt diverzifikáció (azért mert multifaktor) és kockázattal korrighált hozam (szintén azért mert multifaktor), várható volatilitás és várható hozam terén(szintén azért mert multifaktor).
    Ezt már korábban is kifejtetem, de véleményem szerint (és ez nagyjából a Rational Reminder communitynak is a véleménye), hogy a JPGL teljes egészében ki tudja váltani a portfolio market cap weighted részét...
    Mostanra pedig már fut annyi idelye az ETF, hogy több féle rezsim alatt nagyon jó különféle mutatókat produkált (nem csak hozamban), így véleményem szerint ezen a ponton el lehet kezdeni ezt vastagabban használni nagy általánosságban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák